Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Wat is er gebeurd?

De hond heeft een verwonding aan of verdikking in zijn oor, of blijft met zijn kop schudden of aan zijn oor krabben. Oren zijn goed doorbloed waardoor oorverwondingen enorm kunnen bloeden.

 

Hoe moet ik handelen?

  • Heeft de hond een verwonding aan zijn oor? Ga direct naar de dierenarts voor behandeling. Dek de wond af met een steriel verbandgaas en zet dat vast met kleefpleister. Om te voorkomen dat de hond op weg naar de dierenarts met zijn kop gaat schudden – en alles onder het bloed komt te zitten- , kunt u het gewonde oor tegen of over de kop leggen, met tussen het oor en de kop watten als polstering. Wikkel vervolgens om het oor en de kop een stuk verband, waarbij het gezonde oor vrij blijft. Zet het kopverband vast met kleefpleister.
  • Heeft de hond een verdikking van het oor zonder dat er een verwonding zichtbaar is? Dan kan er een bloedvat in het oor zijn geknapt. Ga naar de dierenarts voor behandeling. Als er geen behandeling volgt, kan het oor verschrompelen.
  • Is er geen sprake van een verwonding of verdikking, maar blijft de hond hevig met de kop schudden of aan het oor krabben? Dan kan er sprake zijn van een parasiet of een vreemd voorwerp in het oor. Houd het oor voorzichtig open en schijn er met een zaklamp in om te controleren of u iets afwijkend ziet.
  • Ga direct naar de dierenarts voor behandeling.

 
 

Tip

Om te voorkomen dat een hond met een gewond oor blijft flapperen waardoor alles onder het bloed komt te zitten, kunt u een afgeknipt stuk sok of een afgeknipt stuk pantykous rond zijn kop over zijn oren aanbrengen, uiteraard zodanig dat de hond kan blijven kijken en ademen!

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.