Herplaatsing

Momenteel hebben wij geen herplaathondje.

Waar moet u op letten?

 IMAG0687 IMAG0690

Wanneer u een herplaatsingshond overweegt, is het goed eens na te denken over wat u zoekt in een hond, en wat u te bieden heeft.

Bent u actief en u houdt van wandelen, welke hond houd daar nu niet van, sommige honden houden langer van een wandeling misschien is dan ook wel een energiek hondje wel wat voor u.

U houdt  meer van samen gezellig op de bank? Ook hier is zijn ze een enorm geschikte hond voor. Ik wil er wel bij zeggen dat wij zelf nooit het advies geven om een hond op de bank te laten. Dit wegens rangorde en opvoeding. Maar ongeacht is de eind beslissing natuurlijk bij de nieuwe baas.

Moet de hond met kinderen om kunnen gaan? Ook is dit voor haar geen probleem voor bichon frise honden. Maar ook daar weten wij niet altijd hoe het bij oude baasjes van het herplaatsing hondje mee opgegaan is.

Moet ze enkele uren alleen thuis blijven? Dit is in onze ogen nog niet echt duidelijk of ze dit kunnen omdat de oude baasjes een andere opvoeding misschien toegepast hebben dan die wat wij uit voeren.

Hebben ze veel vachtverzorging nodig? Ja, een Bichon Frise heeft vachtverzorging wekelijks nodig door middel van borstelen. Geregeld moet een Bichon Frise naar een trimsalon.

Hebben ze een hondencurcus nodig? Ja, in onze ogen is dit zelfs voor hun hard nodig en verplicht.

Kunnen ze met andere honden opschieten? Ze is opgegroeid tussen de honden van haar eigen ras. Maar ook hierin weten wij nooit wat een omgeving met het de hondjes kwa karakter doet.

Ook een vraag wat u zich kan afvragen of het herplaatsing hondje wel een blaft of is dat vaak en geregeld? ook al zo het herplaatsings hondje blaffen dan nog zou door middel van een  strenge en consequente opvoeding is dat zeker af te leren.

Wanneer u interesse in een herplaats hondje dan , is het belangrijk eerst eens te gaan kennismaken met het hondje. Spreekt de hond u aan, is er een klik? Laat u ook uitgebreid informeren door ons over de hond, en ga eens met haar wandelen. Denk er echt goed over na, overleg met uw gezinsleden, en maak duidelijke afspraken met elkaar en met u zelf. Zet deze op papier, loop dit nog eens goed door voordat u de hond in huis neemt.

Het is verstandig om een proefperiode af te spreken, waarin beide partijen kunnen wennen. Hoewel honden zich snel aanpassen, is het toch best een overgang.

Procedure adoptiehond.

IMAG0688 IMAG0689

Als u besluit om te komen kijken naar het herplaatsing hondje bij ons, dan krijgt u eerst een intakegesprek. Hierin proberen wij samen met u te kijken, of de hond  bij u past.

Ondanks dat wij proberen om u zo veel mogelijk informatie te geven over de hond, kan het soms voorkomen dat het thuis helemaal niet gaat. Het is voor ons moeilijk in te schatten hoe de hond zich in een nieuwe omgeving gedraagt. Daarom heeft u bij ons een ‘proeftijd’ van twee tot vier weken. Tijdens deze proeftijd kunt u kijken of de hond daadwerkelijk is wat u er van verwacht. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u met ons contact opnemen en de hond terug brengen.

Verder onze eisen zijn dat ze :

  • U vult ons intake formulier in.
  • U leest goed onze voorwaardes en werkwijze.
  • Als herplaatsing hondjes naar een nieuw gezin vertreken moet de nieuwe eigenaren naar een goede hondenschool met hun gaan.
  • Ze vertrek niet zonder een verzorging pakketje die de nieuwe eigenaar moet aanschaffen. ( kosten van het verzorgingspakkertje 220 euro).
  • Eigenaar houd ons geregeld op de hoogte hoe het met haar gesteld is en hoe het binnen het nieuwe gezin met haar gaat.
  • Brengt haar geregeld naar een trimsalon .
  • Houd ons op de hoogte over eventuele gezondheid ontwikkelingen mochten die ooit voorkomen.