Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Wat voor een mens normaal is om te eten kan zeer giftig zijn voor honden

Honden hebben van nature veel interesse in het voedsel van het baasje. Veel honden weten precies wat ze moeten doen en hoe ze zich moeten gedragen, om een lekker hapje los te peuteren bij hun baasje. Ze zullen zich voorbeeldig gedragen, kijken hun baasje met grote ogen aan en trekken de liefste blik die zij maar kunnen bedenken. De meeste baasjes zullen vroeg of laat zwichten voor zoveel liefde. Zij geven een hapje om op die manier de liefde van hun hond te beantwoorden. Soms zijn baasjes er niet van bewust dat menseneten giftig kan zijn voor honden. Daarom heeft Puppyplaats een groot aantal giftige dingen op een rijtje gezet voor hondenbezitters, het is belangrijk dat u afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zéér giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, ui, bieslook etc.). Ook planten zoals de berenklauw kunnen zeer gevaarlijk zijn. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden.


Melk (te veel)


 Rauwe aardappelen

Zout

Vroeger werd zout regelmatig gebruikt om honden te laten braken, nu duidelijk is dat zout in grotere hoeveelheden zeer giftig is en mag deze methode absoluut niet meer worden gebruikt. Een hond kan zelfs komen te overlijden ten gevolge van een zoutvergiftiging. Dierenartsen en specialisten maken vaak gebruik van een ‘braakinjectie’. Dit is een gezonde manier om een hond te laten braken.


Pitjes van een appel 

Stukjes appel.
Stukjes appel lune lekker verfrissend zijn voor honden en zijn niet gevaarlijk, het geven van een hele appel of klokhuis moet worden vermeden aangezien dit gevaarlijk is vanwege blauwzuur dat vrij komt als er op de pitjes wordt gebeten.

Knoflook

Bieslook

Prei

Broccoli

Chocolade pasta

Rozijnen en druiven

Peer (pitjes)

Koffie en cafeine

Rabarber (oxaalzuur)

Walnoten

Veel kaas (zout en lactose)

Paprika (allergie)


Spinazie (oxalaat)

Roomijs

Chocolade

Ui

Rauw varkensvlees

Pit en schil van avocado

Macadamia nootjes

Alcohol

Xylitol, aspartaam en andere zoetstoffen

Paddestoelen en champignons

Tomatenplant en onrijpe tomaten

Het drinken van ondiep slootwater of stilstaand water

Pijnstillers en medicijnen voor menselijk gebruik

Tabak (sigaretten, sigaren)

Antivries

Meststoffen

Korrels slakkengif

Tandpasta voor menselijk gebruik

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.