Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Wat is er gebeurd?

Na een steek van bijvoorbeeld een wesp of een bij kan het lichaamsdeel waar de hond is gestoken, vaak de kop, opzwellen. Er kan sprake zijn van vochtophoping, jeuk, roodheid, benauwdheid, rusteloosheid en pijn. De hond kan krabben en bijten op de plek waar hij is gestoken.

Hoe moet ik handelen?

  • Bij een steek in de bek is er sprake van een levensbedreigende situatie, omdat de zwelling de luchtwegen kan versperren. Ga onmiddellijk naar een dierenarts!
  • Controleer of er een angel is achtergebleven. Zo ja, probeer dan de angel weg te wrijven met een tissue, doek of vingernagel. Het is beter om geen pincet te gebruiken, omdat het gifblaasje dan kan worden leeg geknepen.
  • Breng een koud kompres aan (coldpack gewikkeld in een doek of vul een doek met ijsblokjes) om de zwelling tegen te gaan.
  • Raadpleeg direct een dierenarts als er sprake is van hevige reacties op de steek.
  

Tip

Leer uw hond niet naar insecten te happen of slaan, ook niet naar een onschuldige vlinder. Voorkom hap spelletjes door de hond net voor of op het moment dat het een insect in de gaten krijgt af te leiden met iets lekkers. Zo leert hij dat het leuker is om op u te letten dan op alles wat om hem heen vliegt.
© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.