Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

10869810_558085190994399_727472490845474741_o

Wat is er gebeurd?

De hond hinkt of mankt en kan aan zijn poot of voet likken. Er kan een verwonding of bloeding zichtbaar zijn.

Hoe moet ik handelen?
– Ga bij een verwonding of bloeding direct naar de dierenarts.
– Maak de wond eventueel schoon door de poot in een bak met water te houden.
– Bescherm de wond met een eenvoudig verband. Breng bij het verbinden van poten tussen de tenen en onder de voetkussens watten aan om pijnlijke drukpunten te voorkomen. Omzwachtel de polstering met een rekverband en zet dat vast met kleefpleister.
– Ziet u geen verwonding, maar is het voetzooltje dik, warm of pijnlijk bij aanraking, of is er een blauwpaarse blaas op de poot zichtbaar? Dan kan een scherp voorwerp of een grasaar het voetkussen of de ruimte tussen de tenen zijn binnengedrongen zonder dat dit nog zichtbaar is. Ga naar de dierenarts voor inspectie en behandeling.
– Zitten er blaren of schaafplekken op de voetzolen? Dat kan komen door te veel lopen of lopen op heet asfalt. Laat de hond niet meer verder lopen, dit letsel is zeer pijnlijk! Ga direct naar de dierenarts voor behandeling.

Tip

In de winter kunnen poten geïrriteerd raken door pekel en ijsklontjes tussen de voetzolen en tenen. Bescherm voetzooltjes door ze in te smeren met vaseline. Om pekel en ijs te verwijderen kunt u de poten afspoelen in een emmer lauwwarm water. Daarna goed afdrogen. Klontering van ijs kunt u voorkomen door het haar tussen de voetzolen zoveel mogelijk voorzichtig weg te knippen.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.