Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

04 25

Wat is er gebeurd?

De hond heeft een verwonding opgelopen waarbij de huid is beschadigd. Er kan sprake zijn van een bloeding.

Hoe moet ik handelen?

  • Ga bij diepe, grote en hevig bloedende verwondingen direct naar een dierenarts voor behandeling. Grote wonden moeten binnen zes uur worden gehecht.
  • Stelp een eventuele bloeding door de wond met vingers of hand en daarna zo snel mogelijk met steriel gaasverband of desnoods een zakdoek of theedoek dicht te drukken. Dek de wond daarna af met een (zak)doek of gaasverband.
  • Bij steekwonden, eventuele vreemde voorwerpen die diep in de huid zitten (spijker, pijl, stuk hout of glas) niet zelf verwijderen.
  • Knip bij kleine, oppervlakkige huidverwondingen de vacht rondom de wond indien nodig voorzichtig weg en maak de wond schoon met water en ontsmettingsmiddel. Dep voorzichtig droog en bescherm de wond met een eenvoudig verband.
  • Neem direct contact op met de dierenarts als de wond rood, warm of dik wordt. Met name steekwonden en bijtwonden kunnen snel infecteren.

Tip

Gebruik bij het wegknippen van het haar rond een wond een vochtige schaar. Dan zal het losgeknipte haar aan de schaar blijven plakken en niet in de wond vallen.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.