Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Wat is er gebeurd?

De hond heeft een giftige stof binnengekregen door iets op te eten of van zijn poten of vacht te likken. Symptomen die bij veel vergiftigingen in toenemende mate kunnen optreden zijn braken, kwijlen, rode vlekken in de bek, bleek tandvlees, diarree, beven, trillen, problemen met bewegen, spierverlamming, krampen, stuiptrekkingen, ademnood, apathie of juist hyperactiviteit, pijn en coma.

Hoe moet ik handelen?

  • Zorg dat u zelf niet met het gif in aanraking komt, draag eventueel plastic handschoenen ter bescherming.
  • Vergiftiging is een spoedgeval, neem onmiddellijk contact op met de dierenarts. Snel en juist handelen kan levensreddend zijn. Hoe langer het gif in het lichaam blijft, des te meer schade het kan aanrichten.
  • Vraag de dierenarts hoe u moet handelen. Of u de hond bijvoorbeeld moet laten braken of juist niet, is namelijk geheel afhankelijk van de binnengekregen stof.
  • Is de hond via huid of vacht met een giftige stof in aanraking gekomen? Spoel huid, vacht en poten dan grondig schoon met veel water en zeep en voorkom dat de hond aan zijn vacht gaat likken.
  • Neem indien mogelijk een monster (bijvoorbeeld bij een plant) of de verpakking van de gifstof mee naar de dierenarts.

Tip

Wist u dat chocolade, avocado, druiven, rozijnen, uien, tabak, antivries en de veel in snoepgoed gebruikte zoetstof xylitol voor honden zeer giftig zijn? En dat uw hond ook vergiftigd kan worden door in aanraking te komen met (zwem)water dat besmet is met botulisme of blauwalg?

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.