Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

DSC_0145     DSC_0150

Bij aanschaf.
Is uw pup nog niet binnen enkele dagen na aanschaf aan de beurt voor een vaccinatie (9 en 12 weken leeftijd)? Doe ons en uzelf dan een plezier. De dierenarts kijkt met liefde of uw nieuwe aanwinst helemaal gezond is. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Wij kunnen dan meteen een gedegen advies geven omtrent alle nodige verzorging van uw pup (inclusief wormen- en vlooienbestrijding en het beste voer voor uw pup).

Bij vaccinaties.
Bij de vaccinaties op 9 en 12 weken wordt uw pup van top tot teen nagekeken. Dit is ook een uitstekend moment om vragen van uw kant te laten beantwoorden door de dierenarts. Op 6 maanden leeftijd krijgt uw pup een uitnodiging voor het juniorenconsult. Daarin krijgt u naast een gezondheidscontrole ook de tijd om wat tips te krijgen omtrent de naderende puberteit.

Tussendoortjes.
U kan altijd met uw hond bij ons binnenlopen voor een begroeting of om even te wegen. Zo associëren honden de dierenarts met iet leuks.

DSC_0134     DSC_0153     DSC_0092

Uitgebreide gezondheidscheck Up.

U wilt natuurlijk het beste voor uw geliefde huisdier. Daarom zien dierenartsen uw hond graag elk jaar voor een uitgebreide gezondheidscheck Up. Want ook voor uw huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dit onderzoek bevat vaste onderdelen, zoals de meest noodzakelijke vaccinaties en algemene controles van belangrijke functies. Kortom, complete zorg vanaf de eerste wankele stapjes tot en met de verdiende oude dag.

Laat uw hond jaarlijks controleren. Tijdens deze controle bekijkt de dierenarts uitgebreid de gezondheidstoestand en kunnen de benodigde vaccinaties worden toegediend. Ook wanneer u om wat voor een reden dan ook niet wilt vaccineren is het verstandig uw hond elk jaar door een dierenarts na te laten kijken.

Algehele conditiecheck.

Wordt uw huisdier sneller moe, heeft hij last van kortademigheid, slaapt hij meer
dan anders? En hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.

Huid, vacht, ogen en oren.

Als uw huisdier last heeft van jeuk, van kale plekken of extra verhaart, kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. Hoe dan ook, de dierenarts controleert z’n vacht, voelt of er knobbels zijn en checkt de oren en ogen.

DSC_0136     DSC_0139

Gebitscontrole.

Sterke en gezonde tanden en kiezen is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen. Wanneer uw hond of kat een slecht gebit heeft, zal uw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken.

Gewichtscontrole.

Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de algehele conditie van uw huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan. Vandaar dat de arts ook het gewicht van uw huisdier zal controleren.

Vlooien, wormen, teken en andere parasieten.

Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor de mens. Tijdens dit gezondheid consult zal de de dierenarts speciale aandacht aan parasieten besteden. Ook aan parasieten die ziektes veroorzaken die op de mens kunnen overgaan.

DSC_0158     DSC_0092     DSC_0134

Maag-darmkanaal.

Poept uw huisdier goed en regelmatig? Moet hij hard persen of signaleert u juist het tegenovergestelde? Tijdens de gezondheidscheck controleert de dierenarts ook op wormen.

Urinewegen en geslacht.

Functioneert alles nog goed bij uw huisdier? Zaken waar we op moeten letten zijn de kleur van de urine en of uw huisdier vaker moet plassen. Komt er afscheiding uit de geslachtsdelen?

DSC_0088     DSC_0090

Botten en gewrichten.

Loopt uw hond goed? Heeft uw hond geen last van de gewrichten? Bij de rassen met een verhoogd risico op bijvoorbeeld losse knieschijven of heupdysplasie (HD) let de dierenarts extra op het voorkomen hiervan.

Anders nog iets?

Onze gezondheidscheck omvat een uitgebreide checklist en geeft een uitstekend beeld van de gezondheidstoestand van uw huisdier. Hoe compleet het consult ook is, misschien wilt u dat uw dierenarts speciale aandacht besteedt aan iets dat u is opgevallen bij uw huisdier. Zo kan uw dierenarts u ook adviseren over de juiste en beste diervoeding. Of als u met de hond naar het buitenland wil gaan en niet weet welke entingen verplicht zijn. Daarvoor is de beste informatie te krijgen bij uw dierenarts.

Natuurlijk wilt u dat uw nieuwe gezinslid gezond is en gezond blijft. Tijdens het eerste jaar groeit en ontwikkelt uw pup zich tot volwassen hond. Er kan nogal wat mis gaan in die eerste periode. Daarom zijn er een aantal momenten waar de dierenarts graag uw pup ziet om te kijken of alles goed gaat vergelijkt u het maar met het consultatiebureau voor kinderen.

DSC_0125     DSC_0091     DSC_0153

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.