Bij aanschaf.
Is uw pup nog niet binnen enkele dagen na aanschaf aan de beurt voor een vaccinatie (9 en 12 weken leeftijd)? Doe ons en uzelf dan een plezier. De dierenarts kijkt met liefde of uw nieuwe aanwinst helemaal gezond is. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Wij kunnen dan meteen een gedegen advies geven omtrent alle nodige verzorging van uw pup (inclusief wormen- en vlooienbestrijding en het beste voer voor uw pup).
Bij vaccinaties.
Bij de vaccinaties op 9 en 12 weken wordt uw pup van top tot teen nagekeken. Dit is ook een uitstekend moment om vragen van uw kant te laten beantwoorden door de dierenarts. Op 6 maanden leeftijd krijgt uw pup een uitnodiging voor het juniorenconsult. Daarin krijgt u naast een gezondheidscontrole ook de tijd om wat tips te krijgen omtrent de naderende puberteit.
Tussendoortjes.
U kan altijd met uw hond bij ons binnenlopen voor een begroeting of om even te wegen. Zo associëren honden de dierenarts met iet leuks.
Uitgebreide gezondheidscheck Up.
U wilt natuurlijk het beste voor uw geliefde huisdier. Daarom zien dierenartsen uw hond graag elk jaar voor een uitgebreide gezondheidscheck Up. Want ook voor uw huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dit onderzoek bevat vaste onderdelen, zoals de meest noodzakelijke vaccinaties en algemene controles van belangrijke functies. Kortom, complete zorg vanaf de eerste wankele stapjes tot en met de verdiende oude dag.
Algehele conditiecheck.
dan anders? En hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.
Huid, vacht, ogen en oren.
Gebitscontrole.
Gewichtscontrole.
Vlooien, wormen, teken en andere parasieten.
Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor de mens. Tijdens dit gezondheid consult zal de de dierenarts speciale aandacht aan parasieten besteden. Ook aan parasieten die ziektes veroorzaken die op de mens kunnen overgaan.
Maag-darmkanaal.
Urinewegen en geslacht.
Functioneert alles nog goed bij uw huisdier? Zaken waar we op moeten letten zijn de kleur van de urine en of uw huisdier vaker moet plassen. Komt er afscheiding uit de geslachtsdelen?
Botten en gewrichten.
Loopt uw hond goed? Heeft uw hond geen last van de gewrichten? Bij de rassen met een verhoogd risico op bijvoorbeeld losse knieschijven of heupdysplasie (HD) let de dierenarts extra op het voorkomen hiervan.
Anders nog iets?
Natuurlijk wilt u dat uw nieuwe gezinslid gezond is en gezond blijft. Tijdens het eerste jaar groeit en ontwikkelt uw pup zich tot volwassen hond. Er kan nogal wat mis gaan in die eerste periode. Daarom zijn er een aantal momenten waar de dierenarts graag uw pup ziet om te kijken of alles goed gaat vergelijkt u het maar met het consultatiebureau voor kinderen.