Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Wij hebben een aantal benodigdheden voor u op een rij gezet, waar aan u zou kunnen denken wanneer u een pup in huis heeft of krijgt.

Een bench.

Een bench is een handig hulpmiddel voor pups om ze een eigen plekje te geven waar ze zich veilig kunnen voelen. Verder is het nuttig om van een bench gebruik te maken bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van verlatingsangst. Wanneer u een bench gebruikt, heeft u in principe voorlopig geen mand of kussen nodig.
Houdt u voor de maat rekening met de volwassen grootte van de hond, u kunt de bench dan later ook altijd nog gebruiken indien nodig.

t_hondenbench-open


Een benchhoes.  

Dit maakt de bench knusser en geeft de pup meer een gevoel van veilig- geborgenheid.
Als de hond plast beschermt het buiten rondom de bench. Bijvoorbeeld als de bench tegen de muur aanstaat. Dan komt de urine niet tegen uw muur. Dit is moeilijker schoonmaken te maken dan als er een hoes om heen zit. De hoes heeft een soort zeillaagje aan de binnenkant wat dus zeer goed af te wassen is als er een ongelukje gebeurd. Ook kan de hoes zeer gunstig zijn met de opvoeding. Als de hond blaft kunt u de hoes helemaal dicht ritsen en geeft dit vaak de hond ook meer rust (het hol effect).

images-11


Een matje of kussentje, voor in de Bench.       

Benches hebben meestal aparte kussens die op de maat van de bench zijn gemaakt.

Unknown-7     Unknown-9     520598_medium_1


Hondenmand of hondenbed.

Wanneer u niet kiest voor een bench, dan kunt u kiezen voor een hondenmand of hondenbed. Houdt u rekening met de eventuele vernielzucht van uw hond, rieten manden zijn daardoor minder geschikt.

Unknown-2 Unknown-1  images


Voerbakje en watervoorziening voor in de Bench.

Bij veel dierenwinkels te koop, roestvrijstalen bakjes met haken om aan de spijlen te hangen.

Unknown     Free-Shipping-Pet-Supplies-Pet-Product-Pet-Automatic-Water-Feeder-Auto-Dog-Water-Drinking-Cat-Dispenser.jpg_220x220


Petstages Puppy cuddle pal.

Rustgevende knuffel voor de pup om van zijn ouderlijk nest naar zijn “nieuwe huis” te nemen.

860000_medium_1


Hondenkussen.

Een hondenkussen wordt los gebruikt als slaapplaats of in combinatie met een mand.

941153_medium_1


Puppy toilet. 

Ook een handig hulpmiddel bij het zindelijk maken.

Unknown     Unknown-3


Puppy trainingsmat.

Tevens een handig hulpmiddel bij het zindelijk maken.

images-12 images images-1


Puppy Trainer.

Dit zijn druppeltjes die u op het puppy trainingsmatje kunt doen zodat het hondje wordt gelokt om daar op te gaan plassen.

Unknown-8


Vlek- en of geurweg.

Voor ongelukjes en geurtjes in huis. Voorkomt dat uw pup er een gewoonte van maakt om binnen zijn/haar behoeftes te gaan doen.

Unknown-4


Kam/borstel.

Hoewel het voor de vacht nog niet heel erg nodig zal zijn om te borstelen, is het wel goed om uw pup vast te laten wennen aan het borstelen zelf. Bij langharige honden zult u minimaal een borstel met langere tanden en een grove kam nodig hebben. Bij twijfel over de vachtverzorging van uw pup kunt u het beste aankloppen bij een ervaren trimster.

images-2 kopie     images-1 kopie


Shampoo.

Om de Bichon Frise zijn vacht in top conditie te houden raden wij u aan om “Sneeuwwit” of “Elegance” te gebruiken van het merk Jean Peau.

jean-peau-sneeuwwit-shampoo.---pet-products[0]     jean-peau-elegance-shampoo.---pet-products[0]


Special Conditioner van het merk Jean Peau.

Deze crèmespoeling heeft als eigenschap dat het de originele diepe en warme, zwarte pigment kleur laat terugkeren. Dit komt, omdat de crèmespoeling diverse natuurlijke pigmentverbeteraars bevat. Daarom kunnen diverse vachten, die zijn aangetast door o.a. zon en licht, weer worden hersteld. Door de uitermate hoge kwaliteit van de diverse oliën, die in deze crèmespoeling gebruikt zijn, geeft dat het volgende voordeel: Een goed gevoede vacht met een betere doorkambaarheid bij langharige huisdieren.

VR-0792100


Oogverzorgingsdruppels.

Deze oogverzorger van Jean Peau reinigt het oog van uw huisdier en zorgt er verder voor dat verstoppingen in de traanbaan weggaan. Het traanvocht wordt door de verzorger helder van kleur en rode vlekken rondom de ogen zullen langzaam verdwijnen.

VR-0792025


Oorverzorgings pincet.

Deze pincet heeft u nodig om de haren (regelmatig) uit de oren van uw hondje te plukken  om zo infecties in de oortjes te kunnen voorkomen.

Unknown


Nageltang.

Indien niet direct nodig kan ook het wennen aan nagels knippen een onderdeel van de opvoeding zijn. Al haalt u dus maar regelmatig de uiterste puntjes eraf.

images-5


Hondenlijn.

De keuze voor een lijn is belangrijker dan u op het eerste gezicht zou denken.
Tijdens de opvoedingsfasen is het belangrijk dat u een commando als “Hier” kunt afdwingen (met zachte dwang natuurlijk). Zorgt u daarom voor een voldoende lange lijn zodat u de pup ook kunt laten komen als deze wat verder van u af is.

Unknown-2


Voeding.

Geef uw pup vanaf dag één de juiste voeding in de juiste hoeveelheden. Dus niet meer dan aangegeven hoeveelheden. Wij geven ze “Hills lam en rijst voor puppy”.

Unknown-4


Voeder- en drinkbak.

Bij voeder- en drinkbakken voor uw pup is het handig om een bak met antislip of een standaard te nemen, zodat de bak niet door de hele ruimte gaat. Schrokt uw pup heel erg, dan is het goed om een speciale anti-schrok-bak aan te schaffen. Daarbij moet de pup om een obstakel in de bak heen eten waardoor schrokken onmogelijk word.

859249_small_1


Kauwbotjes en snacks.

Het wisselen van de tandjes vindt plaats vanaf de 15e levensweek.
Met voldoende kauwmateriaal voorkomt men dat de pup z’n tanden verkeerd gebruikt. Op de afbeelding ziet u meest ideale kauwbotje. De andere kauwbotjes breken tijdens het kauwen de haartjes rondom de bek van de hond af. Omdat het vast gaat plakken aan het haar. Dit gebeurd niet met deze botjes.

Unknown


Snoepjes.

Om te belonen. Al is het maar een klein stukje, het gaat om het idee.

images-10


Trainingstasje.

Om de beloning voor de pup in te bewaren. Ook tijdens de puppy cursus erg handig.

Unknown-3


Poepzakjes.

Daarmee kunt u de poepjes van uw hondje op  ruimen.

850105_medium_1


Tandenborstel en Tandpasta speciaal voor de hond gemaakt

Een (vinger) tandenborstel en / of een flostouw. Hiermee voorkomt men tandplak op latere leeftijd.

images-8


Bescherming tegen vlooien en teken.

Kies alleen producten speciaal voor pups. (Raadpleeg eventueel uw Dierenarts)

Unknown-1


Ontworming.

Wormen vormen een gevaar voor pup en baas. Ontworm daarom maandelijks de pup, tot hij een half jaar oud is. Een volwassen hond ontwormt men vier keer per jaar.
Ook daarover kunt u uw dierenarts om inlichtingen vragen.

Ontwormen Exil No Worm Pasta 25 ml


Tekentang.

Om teken mee te verwijderen.

images-4     images-3


Vlooienkam.

Een andere onontbeerlijke kam is de vlooienkam, daarmee kunt u zien of uw pup vlooien heeft of niet. Vlooien ziet u wegkruipen/springen, vlooienpoepjes zijn te herkennen aan zwarte korreltjes die in de kam achterblijven.

images kopie


Speelgoed.

Leer- en duurzaam speelgoed is van het wereldberoemde merk Kong.
Kong heeft een aantal onverwoestbare en verantwoorde puppy speeltjes ontwikkeld. Goed voor de ontwikkeling van het gebit, bij verlatingsangst of gewoon om mee te spelen.

838500_medium_1     838567_medium_1


EHBO set bij Royal Canin

Deze EHBO set is verkrijgbaar bij uw dierenspeciaalzaak of dierenarts.

EHBO_Set_Open_500x350


Informatie opvoeding.

De socialisatiefase van uw pup speelt een belangrijke rol in het uiteindelijke gedrag en karakter van uw hond. Niet een geheel onbelangrijke fase dus. Zeker wanneer het uw eerste hond is, is het goed om uzelf in te lezen over opvoeding van honden en het ras van uw keuze. Helemaal goed is natuurlijk om u en uw pup in te schrijven voor een puppycursus.


Boeken die wij adviseren.

Cesars aanpak voor Puppy’s.

Dit boek helpt u stap voor stap hoe u een pup/hond het beste kunt opvoeden.

1001004011830207

Er zijn ook nog de boeken van Cesar Millan die ook heel veel info geven op opvoeding en hoe u hond het leukst wordt.

Er zijn ook nog andere boeken van Cesar Millan, die ook heel veel informatie geven over het opvoeden en hoe uw hond een van de leukste kan worden.

Cesar, de leider van het roedel.

Cesars aanpak.

1001004011517903     1001004011234284


Reisaccessoires  autovervoersbox.

Hond autovervoersbox verkrijgbaar in 2 verschillende maten, geschikt voor alle honden. Atlas Car dragers zijn uitgerust met solide veiligheidssluiting, praktische handvatten, brede ventilatieroosters, twee-weg schuifdeur, dubbele vakken en hygiënisch drainerende mat.

871693_medium_1


Reisaccessoires autogordel.

PAS OP, HET IS VERPLICHT DE HOND VAST TE ZETTEN IN DE AUTO IN NEDERLAND. BETRAPT DE POLITIE U EROP DAT U HOND LOS IN DE AUTO ZIT, DAN STAAT ER EEN DIKKE BOETE OP U TE WACHTEN.

Deze Adori autoveiligheidsgordel voor honden beschermt u en de hond tijdens de autorit. De hond is veilig aangelijnd en kan niet door de auto geslingerd worden bij een noodstop of onverwacht uit de auto springen bij het openen van het portier of raam.
U maakt de hondenautogordel makkelijk vast aan de voorzieningen van de autogordel met de meegeleverde aanleglijn. De borstomvang van de hond bepaalt de juiste maat van de Adori hondenautoveiligheidsgordel. Zie het kopje ‘bijsluiter’ voor de maattabel.
De gordels zijn traploos verstelbaar binnen de aangegeven maten op de tabel. De gordel is tevens te gebruiken als normaal ‘er op uit’ harnas.

Samenstelling.

Als u stapsgewijs de volgende aanwijzingen volgt kunt u er zeker van zijn dat uw hond veilig op de achterbank zit.
Het brede gevoerde stuk van de gordel (zonder het metalen oog) dient op de borst van de hond te zitten.
Het andere brede stuk met het oog komt met de lus naar de staartzijde op de rug van de hond.
Stel de beide smalle verstelbare banden op de juiste maat van nek en borst, met minimaal twee vingers tussenruimte.
Als de juiste maat is bepaald, zekert u de losse einden van de banden door deze bovenlangs door de verstelbare stopper te weven.
De gordel is op twee manieren vast te maken in de auto.
Methode 1 de autogordel door de brede lus van de hondenautogordel halen en deze vast klikken in het slot, hierdoor heeft de hond meer bewegingsvrijheid.
Methode 2 de meegeleverde aanleglijn bevestigen in het slot van de autogordel, daarna de karabijn haak vastmaken aan de grote metalen ring van de hondenautogordel.
images-6  images-2

Reisaccessoires, de hondendeken.

De hondendeken zorgt ervoor dat er geen haren, of als de hond overgeeft of dat er ander vuil en vocht achterblijft op de bekleding van uw achterbank . U bevestigt hem eenvoudig aan de hoofdsteunen met een rits, waardoor u de deken voor de helft kunt terug klappen. Gemakkelijk voor als u nog een passagier op de achterbank wilt meenemen. Het voorkomt dat uw hond tussen de voorstoelen en de achterbank terecht komt. Ook kan de hond minder gemakkelijk tussen de voorstoelen doorschieten.

Unknown-5


Reisaccessoires, de fietskar.
Samen op stap met uw hond? Deze kwalitatieve en compacte fietskar is geschikt voor het vervoeren van huisdieren.

De Adori fietskar is een praktische fietsaanhanger voor honden tot ca. 40 kilo.
Rondom beschermt het uw hond tegen weer en wind dmv een stabiele nylon waterafstotende kap. Het raam van gaas houdt lastige vliegende insecten op afstand. Vaak compleet met veel extra’s zoals reflectoren, zoals een vlaggetje en veiligheidsstrepen. De ventilatieramen zorgen voor een goed binnenklimaat. Passend voor alle gangbare fietstypes. Bij het opbergen is de fietskar plaatsbesparend inklapbaar.
Inclusief montage-instructie.

images-1


Reisaccessoires, hondenfietsmand.

Hondenfietsmand, er zijn manden van riet met bevestiging om op de  bagagedrager te plaatsen en om aan het stuur te bevestigen en uiteraard weer afneembaar, inclusief universele klemsluiting SENNA, geschikt voor veel dragers en vele verschillende buisdiktes (6-20mm Ø), incl. kussentje, naturel afgelakt.

Deze draadkoepel voor dierenfietsmand Pasja is gemakkelijk te bevestigen door middel van de bevestigingsbandjes die meegeleverd zijn, en voorkomen dat je hond of kat uit de mand springt.
De draadkoepel is gemaakt van staal, heeft een zwarte kleur.

 

10277133_443041782498741_8442631575371040353_n 856496_medium_4 866495_small_1


Pet-Towel.

Voor de echte rouwdouwers die er niet genoeg van kunnen krijgen om door het bos of gras te ravotten is er de Pet-Towel, een erg handige sterk absorberende handdoek voor de hond. Handig voor in de auto, of liever gezegd, voor de hond  die na het bos de auto in gaat.

Unknown

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.