Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Royal Canin Breed Bichon Frise Adult.

Royal Canin Breed Bichon Frise hondenvoer, speciaal voor Bichon Frises vanaf 10 maanden, ter ondersteuning van urinewegen, speciale formule voor huid en vachtverzorging, speciale brokjesvorm
De Bichon Frise is een temperamentvolle en tegelijkertijd een zachtmoedige hond. Hij staat bekend als leergierig en goed getrainde hond, wat hem tot een geliefde metgezel en familiehond maakt. Zijn kracht ligt in zijn geduld, zijn moed en zijn waakzaamheid. De opvallende vacht is fijn, zijde-achtig en licht gekruld.

Gezonde urinewegen.

De Bichon Frisé is gevoelig voor de vorming van urinestenen in de blaas of urinewegen. Urinestenen zijn mineralen die in de blaas uitkristalliseren. Bij de Bichon Frisé is de oorzaak hiervoor een beperkte hoeveelheid urine en het minder vaak plassen. Door te zorgen dat de Bichon Frisé meer vocht binnen krijgt (meer drinken en eventueel natvoeding op maat bijgeven) wordt de urine minder geconcentreerd waardoor de kans op de vorming van urinestenen kleiner word. Ook de hond meerder malen te laten plassen heeft een gunstige invloed op het voorkomen van blaasstenen.

Daarnaast kan een uitgebalanceerde voeding met een optimale hoeveelheid mineralen deze aandoening beperken.

Gezonde huid en vacht.

De zuiver witte vacht van de Bichon Frisé groeit voortdurend en heeft daardoor extra aandacht nodig, zowel wat betreft verzorging als voeding. Voor de Bichon Frisé is een optimaal gehalte hoog verteerbare eiwitten van belang.

Ideaal gewicht.

De Bichon Frisé heeft neiging tot overgewicht. Voor het behoud van zijn ideale gewicht en ondersteuning van zijn botten en gewrichten is een aangepaste voeding van belang. Daarnaast is voldoende lichaamsbeweging belangrijk voor zijn gezondheid.


Groei, in 10 maanden volwassen.

De basis verder ontwikkelen.

Spierontwikkeling.

In deze periode neemt het gewicht van de Bichon Frisé pup minder snel toe, terwijl zijn skelet steeds sterker wordt. Een belangrijk onderdeel in deze groeifase is de spier- opbouw. De spieropbouw vindt voornamelijk in de laatste paar maanden plaats. Het is daarom uiterst belangrijk dat de pup dan een aangepaste voeding krijgt.

Langzaam volwassen.

De pup is steeds beter in staat grotere hoeveelheden voeding te verteren. Ook de mogelijkheid tot het verteren van zetmeel groeit. In deze belangrijke fase van de groei, is het van belang uw pup ’slank’ te laten opgroeien wat bijdraagt tot het behoud van gezonde gewrichten.

Het gebit.

De melktanden die de pup kreeg toen hij zo’n 3 weken oud was, worden vervangen door volwassen tanden. Wanneer hij de leeftijd van 7 maanden bereikt, heeft hij een volledig volwassen gebit. Na het wisselen van zijn gebit is het belangrijk de pup te stimuleren zijn eten te kauwen voor hij het doorslikt. Zo wordt niet alleen de opname van zijn voedsel vertraagd, wat de spijsvertering minder belast, maar ook zijn mondhygiëne verbeterd.

De groei van de jonge Bichon Frisé

 • In10maandenneemthetgewichtvandejongeBichonFrisétoetot10keer zijn geboortegewicht.
 • De melktanden komen soms laat door en wisselen soms niet mee als het volwassen gebit verschijnt. Een goede mondhygiëne is dan ook van groot belang.

Voor volwassen Bichons Frisé vanaf 10 maanden.

Unknown

Verkrijgbaar in 500g en 1,5kg

Ingrediënten.

Rijst, gedehydreerde gevogelte-eiwitten, maïs, tarwe, isolaat van plantaardige eiwitten*, dierlijke vetten, maïsgluten, hydrolysaat van dierlijke eiwitten, mineralen, sojaolie, cichoreipulp, visolie, gist, Fructo-Oligo-Sacchariden, psylliumschil en psylliumzaden, bernagieolie (0,1%), extracten uit groene thee en druiven (bron van polyfenolen), hydrolysaat van schaaldieren (bron van glucosamine), Tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne), hydrolysaat van kraakbeen (bron van chondroïtine).

*L.I.P.: eiwitten geselecteerd vanwege hun zeer hoge verteerbaarheid.

Ondersteunt de urinewegen.

Bichon Frise Adult ondersteunt de gezondheid van de urinewegen. Daarnaast wordt de hond gestimuleerd om meer te drinken en bevordert de voeding een minder geconcentreerde urine.

Ondersteunt de huid en vacht.

Deze voeding bevat een specifieke samenstelling van ingrediënten die een gezonde vacht helpen te ondersteunen en de barrièrefunctie van de huid helpen te verbeteren. Verrijkt met omega-3 vetzuren EPA & DHA, vitamine A en bernagieolie.

Ideaal gewicht.

Deze voeding helpt het ideale lichaamsgewicht van de Bichon Frisé te behouden. Het heeft een aangepast energiegehalte en bevat L-carnitine dat het metabolisme van vetten ondersteunt.

Exclusieve brok.

Voor de omzetting van tandplak naar tandsteen is calcium nodig. Bichon Frise Adult helpt het ontstaan van tandsteen te beperken door ’calciumvangers’. De vorm, structuur en het formaat van het brokje stimuleren de Bichon Frisé te kauwen.


Voedingsschema.

royal-canin-bichon-frise-600x600Hoeveelheid voer per dier in g/dag volgens de fabrikant:

Royal Canin Breed Beagle Adult is een compleet voer voor honden.

Zorg dat er altijd vers drinkwater klaarstaat. De aangegeven hoeveelheden zijn slechts richtlijnen en dienen aan de specifieke voedingsbehoefte van de hond te worden aangepast. Goede voeding zorgt voor mooie stevige ontlasting, een gezonde vacht en een actieve pup. Door uw pup niet te dik te laten worden kunnen gewrichts- en botproblemen voorkomen worden.

Hoeveel voeding moet ik geven?
Dit is afhankelijk van de samenstelling van het voer. U kunt de aangegeven hoeveelheid op de verpakking aanhouden. U doet er verstandig aan bij wisseling van voeder goed in de gaten te houden wat de juiste hoeveelheid van het nieuwe voeder is. De betere voeders zijn heel erg goed verteerbaar, daar kan vaak een aanzienlijk lagere hoeveelheid van gegeven worden.

 


Voortzetting van de productbeschrijving.

Royal Canin Breed Bichon Frise biedt een speciale formule die de regeneratie van de huidbarrière kan ondersteunen, en zo bijdraagt aan een verbetering van de gezondheid van de huid. Verrijkt met EPA & DHA, vitamine A en Omega-3-vetzuren zorgt de formule bovendien voor een mooie en soepele vacht.

De Bichon Frise heeft zoals bekend gemakkelijk problemen met de urinewegen. Royal Canin Breed Bichon Frise zet de hond door de speciale receptuur tot drinken aan. De verhoogde opname van vloeistof verdunt de urine wat positief op de gezondheid van de urinewegen kan inwerken. Komkommerkruidolie zet de stofwisseling aan en bevordert samen met de rasspecifieke samenstelling het behoud van het ideale gewicht. De specifieke vorm van de brokjes draagt – dankzij de toevoeging van calcium – bij tot een gezond gebit en verhindert de vorming van tandsteen.

Formule ter ondersteuning van de regeneratie van de huidbarrière en verbetering van de huidgezondheid.
EPA & DHA, vitamine A en Omega-3-vetzuren zorgen voor een mooie en soepele vacht.
Unieke receptuur ter bevordering van de gezondheid van de urinewegen
Rasspecifieke samenstelling gecombineerd met toevoeging van komkommerkruidolie om het ideale gewicht te behouden
Speciaal aangepaste vorm van brokjes met toevoeging van calcium om vorming van tandsteen te verhinderen.

IMG_0002 IMG IMG_0001

Samenstelling.
Rijst, gedehydreerd gevogelteproteïne, maïs, tarwe, groente-eitwit-isoolaat *, dierlijke vetten, maïsgluten, dierlijke proteïne gehydrolyseerd, mineralen, sojaolie, chichoreipulp, visolie, gist, fructo-oligosaccharide, psyllium, komkommerkruid-olie (0,1%), druiven en groene thee-extract (bron van polyfenolen), hydrolysaat van schaaldieren (bron van glucosamine), goudsbloemen-extract (rijk aan luteïne), hydrolysaat uit kraakbeen (bron van chondroïtine).

Toevoegingsmiddelen.
Voedingsfysiologische toevoegingsmiddelen:
vitamine A (29.500 IE/kg), vitamine D3 (800 IE/kg), E1 [ijzer] (49 mg/kg), E2 [jodium] (4,9 mg/kg), E4 [koper] (9 mg/kg), E5 [mangaan] (64 mg/kg], E6 [zink] (192 mg/kg), E8 [selenium] (0,11 mg/kg).

Technologische toevoegingsmiddelen:
pentanatriumtrifosfaat (3,5 mg/kg), conserveermiddelen, antioxidanten.

Hoeveelheid voer per dier in g/dag volgens de fabrikant.
Royal Canin Breed Beagle Adult is een compleet voer voor honden.

Zorg dat er altijd vers drinkwater klaarstaat. De aangegeven hoeveelheden zijn slechts richtlijnen en dienen aan de specifieke voedingsbehoefte van de hond te worden aangepast. Goede voeding zorgt voor mooie stevige ontlasting, een gezonde vacht en een actieve pup. Door uw pup niet te dik te laten worden kunnen gewrichts- en botproblemen voorkomen worden.

Unknown

Waarom is goede puppy voeding zo belangrijk?

Een goed puppy voer zorgt natuurlijk voor een gezonde groei en draagt bij aan een gezond bottenstelsel. Maar dat niet alleen! Gezonde voeding zorgt voor goede stevige ontlasting en een mooie glanzende vacht. Bovendien zit een pup dat een goed voeder krijgt gewoon veel beter in zijn vel, is attenter en levendiger.

Wat zijn de eigenschappen van een goed voer?

 • Kwaliteitsingrediënten met een hoge verteerbaarheid zorgen voor minder ontlasting die mooi stevig is.
 • Vaste samenstelling (goedkope voeders variëren nogal eens in samenstelling) verminderen de kans op diarree en huidklachten.
 • Smakelijkheid.
 • Voldoet aan de uitzonderlijke energiebehoefte van de snelgroeiende pups.
 • Bevat de juiste balans van voedingstoffen leveren, zodat nieuw lichaamsweefsel kan worden aangemaakt voor een gezonde groei.

Wat kan ik zien aan een hond die slechte voeding krijgt?

 • Slechte vacht; veel verharen.
 • Afwijkingen aan de ontlasting (dun/papperig) en heel veel ontlasting.
 • Dat het dier minder goed in z’n vel zit.

  NB: Vooral dat laatste valt veel eigenaren al niet meer op als zij hun hond altijd op een commercieel merk hebben; men weet niet beter! Pas bij het overgaan op een kwalitatief goed voeder, ziet men opeens de hond opleven.

Hoe vaak moet ik mijn pup voeren?
U kunt het volgende schema aanhouden:

• 8-12 weken leeftijd: 3 maaltijden per dag.
• 12-24 weken leeftijd: 2 maaltijden per dag.
• > 24 weken 2 maaltijden per dag.

Wanneer kunt u overstappen van puppy voeding naar volwassen voeding?
Omdat niet ieder ras even lang puppy is, blijkt het moment van omschakelen naar volwassen voeding voor ieder ras anders. Wat u kunt aanhouden is 12 maanden op puppyvoer en daarna overstappen op een ‘volwassen’ voeder. Soms wordt bij grote rassen aangeraden al op een half jaar over te stappen op een volwassen voer.

Royal Canin rasspecifieke voeding

• voor de volwassen Bichon Frisé vanaf 10 maanden

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.