Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

hond van jaar    DSC_0616

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse kynologie.

Aan het begin van het nieuwe jaar is ‘De Flint’ in Amersfoort het toneel – letterlijk – van en voor de crème de la crème van de rashonden uit Nederland, in alle soorten en maten. Op de tweede zondag van januari zullen zich weer tientallen, meer dan uitmuntende, rashonden aan de keurmeesters en aan het publiek tonen.

De Hond van het Jaar Show is geen tentoonstelling waarvoor men kan inschrijven. Deelname gebeurt op basis van een uitnodiging, men kan zich kwalificeren op de tentoonstellingen door het kalenderjaar heen.

De honden die zich kwalificeren en die worden uitgenodigd zich aan te melden voor de Hond van het Jaar Show zijn:

Beste Hond van het Jaar (BIS Hond van het Jaar Show).

DSC_0526        DSC_0516

  • De honden die in het afgelopen jaar op een in Nederland gehouden CAC of CAC/CACIB tentoonstelling (voor alle rassen of een rasgroep) als 1e, 2e of 3e  in hun rasgroep zijn geplaatst, ingeschreven zijn in het NHSB en in eigendom van een Nederlands ingezetene zijn.
  • De honden die in het afgelopen jaar Clubwinnaar zijn geworden op de Kampioenschapsclubmatch van hun ras.
  • In het jaar dat er een CAC voor de Nederlandse rassen wordt georganiseerd zullen alle BOB’s zich kwalificeren voor de Hond van het Jaar Show.

DSC_0473        DSC_0451

Beste Veteraan van het Jaar.

  • Die honden die het afgelopen jaar op een CAC of CAC/CACIB tentoonstelling (voor alle rassen of een rasgroep) beste veteraan van de dag zijn geworden.

Beste van de Nederlandse Rassen van het Jaar.

  • Alle honden van de 9 Nederlandse rassen die zich gekwalificeerd en ingeschreven hebben voor de verkiezing Beste Hond van het Jaar of Beste Veteraan van het Jaar zijn automatisch gekwalificeerd en ingeschreven voor Beste Hond van de Nederlandse Rassen.

De Partners.

DSC_0492        DSC_0499

We zijn er zo langzamerhand aan gewend dat grote kynologische evenementen niet zonder sponsors of partners kunnen. Organisaties en commerciële bedrijven met verwante interesses en belangen slaan ook bij de Hond van het Jaar Show de handen ineen om tot een mooi en succesvol resultaat te komen. Op dit moment zijn dat,

  • Dutch Kennel Club ‘Raad van Beheer’
  • Koninklijke Nederlandse Kennelclub “Cynophilia”
  • Eukanuba

Glitter en glamour.

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen niet alleen door de aanwezigheid specifiek van de top van de rashonden in Nederland, maar ook door de ‘glitter en glamour’. Langzamerhand is de traditie gegroeid dat men zich feestelijk kleedt voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op het toneel, goed te zien voor iedere bezoeker. Het gangwerk van de honden wordt beoordeeld op de catwalk, normaliter voor topmodellen, maar hier voor tophonden. De organisatie staat garant voor een met bloemen versierde zaal en de exposanten en keurmeesters zien er op hun best uit. Ook de techniek – in de vorm van spotlights en eigentijdse muziek draagt haar steentje bij.

Kortom, een bezoek aan de Hond van het Jaar Show is een kennismaking met  wat de Nederlandse Kynologie ons te bieden heeft, op hoog niveau.

DSC_0477          DSC_0475

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.