Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Onze Syfy is op 04 – 10- 2014 Nederlands Kampioen geworden in Zwolle.

  IMG-4      FotoWeert14121014290_0001 (Large)

Voorwaarden voor het behalen van de titel “Nederlands Kampioen”.

Een hond kan de titel “Nederlands Kampioen”verkrijgen als hij in totaal vier kampioenschapspunten (=CAC’s) heeft behaald. Deze vier punten kunnen worden opgebouwd met enkelvoudige en dubbele punten.

Enkelvoudige punt:

  • CAC behaald tijdens een nationale of internationale tentoonstelling
  • Reserve CAC behaald tijden de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging
  • Vier reserve CAC’s, behaald tijdens een nationale of internationale tentoonstelling (slechts één punt mag worden opgebouwd uit kwart-punten)

NB: het reserve CAC, behaald tijdens een nationale of internationale tentoonstelling wordt opgewaardeerd naar het CAC (dus een volledige punt), indien de hond die het CAC behaalde al Nederlands Kampioen is. Deze opwaardering geschiedt niet in de showring, maar na afloop van de tentoonstelling op het bureau van de Raad van Beheer.

Dubbele punten:

  • CAC behaald tijdens de Winner in Amsterdam
  • CAC behaald tijdens de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging. Bij variëteiten binnen een ras kan gelden dat er minimaal 20 honden moeten zijn ingeschreven, waarvan er 16 daadwerkelijk op de clubmatch aanwezig moeten zijn.

NB: Indien uw hond in het bezit is van twee dubbele CAC’s dan komt slechts één van deze twee in aanmerking voor de dubbeltelling.

De CAC’s moeten zijn toegekend door twee verschillende keurmeesters. Op de dag van het behalen van de laatste kampioenschapsprijs moet de hond tenminste 27 maanden oud zijn. Heeft de hond voor het bereiken van deze leeftijd het benodigde aantal punten behaald, dan is het behalen van een reserve CAC na deze leeftijd voldoende om de titel “Nederlands Kampioen” te verkrijgen. Deze wordt automatisch toegekend.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een (reserve) kampioenschapspunt dient de hond tenminste één generatie in een door de FCI erkend hondenstamboek te zijn geregistreerd. Daarenboven dient de stamboom op de juiste naam en het juiste adres geregistreerd te zijn. Een in het buitenland geboren hond, toebehorend aan iemand met een woon- of verblijfplaats in Nederland, dient te zijn opgenomen in het Nederlands Hondenstamboek.

Ook voor honden die in het buitenland geregistreerd zijn, geldt dat het Nederlands kampioenschap automatisch wordt toegekend. Bij het behalen van het eerste CAC, zal een kopie stamboom worden opgevraagd.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.