Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Het dragen van een hond

Wat is er gebeurd?

In noodgevallen wanneer een hond niet kan staan kunt u de hond verplaatsen naar een veilige plek of de dierenarts door hem zelf te dragen.

Hoe moet ik handelen?

  • Er is een aantal mogelijkheden om een hond veilig te dragen:
    Voorkom met een snuitband dat de hond u uit angst of pijn kan bBent u alleen dan is de makkelijkste manier om de hond (staand) tegen u aan te houden, leg één hand achter de voorpoten van de hond langs zodat uw hand op de ribwand aan de andere kant komt te liggen, met uw vingers gericht naar de achterzijde van de hond. Houd uw andere arm gekromd en schuif deze onder het achterwerk van de hond, zodat uw arm de achterzijde van de hond ondersteunt. Zelfs grote honden zijn op deze manier redelijk goed in uw eentje te tillen.
  • Een tweede manier om een (gewonde) hond veilig te dragen als u alleen bent is om de hond weer staand tegen u aan te trekken. Vervolgens slaat u uw ene arm voor de voorpoten langs om de nek van de hond en de andere arm slaat u net voor de achterpoten van de hond.
  • Een hond tillen met twee personen gaat als volgt: de voorste persoon tilt de voorkant van de hond door een lus te maken met beide armen net achter de voorpoten van de hond. Trek de kop naar uw lichaam toe. De tweede persoon gaat aan dezelfde zijkant van de hond staan en maakt een lus met beide armen rond de achterkant van de hond, net voor de achterpoten. Op aanwijzing van de voorste persoon tilt u dan samen de hond op.
© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.