Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

In aanmerking komen voor een pup uit onze kennel.

Wij zijn erg voorzichtig als het gaat om een pup te verkopen aan een nieuwe eigenaar.

Als u bij ons in aanmerking wilt komen voor een pup of een pup wilt reserveren. Dit zijn onze werkwijzen.

DSC_0685 DSC_0013 DSC_0713

Stap 1 : eerste contact tussen koper en fokker.

De nieuwe puppy kopper benaderd ons via of telefoon , email of via intake formulier te hebben ingevuld. Als nieuwe geïnteresseerde ons benaderen via Telefoon of email vragen wij altijd voor we verder dieper op gesprekken te gaan een het intake formulier in te vullen.

Wij krijgen enorm veel aanvraag voor puppy’s. Aangezien wij hobby matige fokkers zijn en GEEN FABRIEK ! Hebben wij dus af en toe eens een nestje met pupjes. Maar de aanvraag is vele malen groter dan wij kunnen leveren. En omdat er zoveel vraag naar is moeten wij ook een onderscheid gaan nemen omdat wij ook buiten deze prachtige hobby een privé leven hebben. Dit houd in dat wij van de mensen ook verwachten dat ze hun huiswerk doen vooraf ze een hondjes willen aanschaffen. Wij willen dat mensen serieus zich gaan verdiepen in ons en in het ras de Bichon Frise.

Wat houd hobby fokken nu voor ons en wettelijk in?

 • Fokken van ons ras bichon Frise oefent de activiteiten uit om geen winst te maken! Wij zijn gewoon weg gek op hondenshows en streven naar een gezonde , mooie en blije hond.
 • Voor honden geldt in eerste instantie een getalsmatige indicatie: heeft in een aaneengesloten periode van 12 maanden in totaal niet meer dan 20 honden verkocht, afgeleverd, opgevangen of gefokt. Deze getalsmatige indicatie is, net zoals onder het Honden- en Kattenbesluit, een richtsnoer. Beoordeling of sprake is van hobbyfokken gebeurt bij minder dan 20 voor honden ook aan de hand van hierboven genoemde indicaties.

Wij halen onze begin informatie uit voorwerk van de geïnteresseerde puppy koper  :

Soms halen wij de al wat informatie die wij nodig hebben van klanten uit een voorgaand telefoon gesprek tussen de klant en ons. Maar aangezien wij geen honden via de telefoon verkopen willen wij altijd mensen in het echt ontmoeten natuurlijk. Maar voordat we mensen uitnodigen bij ons thuis te komen moeten mensen van ons toch ook echter wat stappen onder nemen. Zoals het invullen van een intake formule . En na dat wij dit te hebben ontvangen van de nieuwe geïnteresseerde puppy kopers maken wij al een voor selectie. In de voor selectie kijken wij naar de informatie die wij hebben ingewonnen van de geïnteresseerde puppy kopers. Bij verdere vragen die wij hebben aan de nieuwe puppy eigenaren wordt dan ook contact gezocht via email of telefoon.

In dit intake-formulier komen een aantal dingen aanbod zoals uw gegevens, maar ook uw wensen van uw toekomstige hondje. Denk hierbij aan het geslacht van de pup. Tevens kijken we naar uw woon- en gezinssituatie en uw ervaring met honden.

Waar zoeken wij na in een toekomstige nieuwe puppy eigenaar voordat er dieper word ingegaan om mensen uit te nodigen bij ons thuis.

 • Dat de nieuwe toekomstige puppy eigenaar al zich meer heeft verdiept in het ras Bichon Frise en wat er allemaal een klein beetje komt kijken met een hondje in huis. Onze website is zeer geschikt om voorzien te worden met alle informatie die u zich maar kan bedenken.
 • Voordat mensen bij ons thuis komen ook al is het een oriënterende fase er moet vooraf een intake formulier ingevuld worden. Door middel van het intake formulier kunnen wij al een klein beetje inzien of u in aanmerking komt voor een vervolg gesprek. Bij twijfel word altijd verder na vraag van ons gedaan.
 • U wordt altijd gevraagd om even goed onze voorwaarde te lezen op onze website. Als u zich in de basis voorwaarde kunt vinden die wij op onze website stellen dan gaat dit voor ons al in een zeer goede richting. Gaat u bij voorbaat al niet akoord met onze gestelde basis voorwaarde dan heeft het geen enkel zin om dieper met ons in contact te gaan. Want dan is bijvoorbaat ons antwoord al dat wij onze kostbare tijd niet investeren in mensen die zich niet kunnen aansluiten in ons fokbeleid en onze werkwijze. Wij willen het aller beste voor de pup. En wij vinden dat de toekomstige puppy eigenaren ook het beste moeten willen voor hun pup en de afkomst van de pup.  De groep die zich niet kunnen vinden in onze basis voorwaarde kunnen dan beter vooral investeren in die puppy handelaren die het allemaal niet zo nauw nemen met het fokken van gezonden hondjes. Die gewoon op de centjes leven van de hondjes. Ik zeg ook altijd goed koop is duur koop! Wilt u voor de voorwaarde BOGO garantie gaan ( Bocht Om Garantie Om ) met alle ellende voordien. Dan koopt u vooral een hondje van een malafide hondenhandelaar. Daar doen wij niet aan mee. Wij zijn enorm bloed serieus als het erop aan komt over ons streng fokbeleid. De honden leven van ons en niet wij van de hond. Als u bij ons een pup wilt aanschaffen dan is het niet zomaar even hier heeft de pup en de deur is dicht. Nee echter als u een pup bij ons adopteer dan krijgt u ons erbij  hahaha. Daarmee wil ik aangeven u kan altijd bij ons terecht voor wat dan ook wat de vragen ook zijn. Die service bieden wij ook hiervoor. Wij geven een jaar garantie op de pup op erfelijke aandoeningen.
 • Verder zijn onze vraagprijs van onze pups is een vaste prijs en er valt hier niet over te handelen ! Probeer dit dan ook niet want het antwoord is glashard NEE !
 • Wij stellen het zeer oprijs dat mensen zich willen betrekken bij de aanschaf van hun nieuwe levens maatje

DSC_0663 DSC_0653 DSC_0716

Stap 2: kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek wordt altijd bij ons thuis gevoerd. Wat komt hier aan bod?

 • Hierbij leert we mekaar kennen doormiddel van gesprek.
 • Hierbij leert u ook onze ouderdieren kennen.
 • Bij dit kennismakingsgesprek nemen we het intake formulier, wat u eerder ingevuld heeft, bij de hand. En wordt dit samen met u verder besproken.
 • We benoemen alle voor- en nadelen van dit ras.
 • We gaan verder informatie geven over het verschil van geslacht. Reu of Teef.
 • We vragen dieper door over uw gezinsleven. En woonsituatie. Dit met als doel om te zien of u wel geschikt bent om een hondje te nemen.
 • We leggen u uit over castratie en sterilisatie.
 • We informeren u nogmaals over onze voorwaarden.
 • Informeren u over de noodzaak van een puppycursus.
 • Informeren u over de verzorgingspakket.
 • Informeren u in het kort over de eventuele benodigdheden wat een puppy nodig heeft. Hier wordt bij de 2de gesprek dieper op in gegaan. Mits u besluit om bij ons een pup te nemen.
 • Informeren u over de financiële kant van de aanschaf en onderhoud van een bichon frisé.
 • Informeren u over voeding.
 • Informeren u over hoe wij te werk gaan met pups die bij ons zijn. Van geboorte tot 8/15 weken. En wat daar allemaal bij komt kijken. (Zoals socialiseren en daarbij het uitvinden welke energie en karakter een bepaalde pup heeft. Zodat we straks die pup bij de beste gezin geplaatst kan worden. Die bij de pup en het nieuwe gezin past.)

DSC_0673 DSC_0600 DSC_0017

Stap 3: Vervolg op eerste kennismakingsgesprek.

Na het eerste kennismakingsgesprek gaan beide partijen in overleg of ze in de toekomst een hondje willen kopen of verkopen. Na deze kennismakingsgesprek wordt er een terugkoppeling gemaakt en een conclusie getrokken. Er wordt eventueel een vervolgafspraak gemaakt via telefoon of mail. Zodat we van beide kanten nog eventueel verdere vragen kunnen stellen. Wanneer van beide kanten geen vragen meer zijn. En we hebben allebei een goed gevoel over de adoptie van de pup. Dan worden de gegevens van de nieuwe puppykopers genoteerd. En komen ze op de wachtlijst voor een toekomstige pup te staan (mochten we op dat moment geen pups beschikbaar hebben). Op het moment dat de pups geboren zijn, zullen we als fokker hierover de mensen informeren.

DSC_0634 DSC_0680 DSC_0629

Stap 4: Pups beschikbaar/ pups geboren.

Als we nog pups beschikbaar hebben op dat moment, wordt er gekeken naar de juiste combinatie van pup en gezin.

Op het moment dat de pups geboren zijn, zullen we als fokker hierover de mensen informeren.

DSC_0659 DSC_0647 DSC_0698

Stap 5: Reservering pup.

Dit gaat gepaard met een tweede huisbezoek bij ons thuis om na de pups te komen bekijken.

Bij dit tweede huisbezoeking gesprek bespreken wij de ontwikkelingsfase van de hond. Zoals wat u kan gaan verwachten in de pup zijn ontwikkelingsfase van gedrag.

 • En wat betekent het moment dat een pup bij u in huis komt.
 • Waar moet u aan denken zoals de pup zijn eerste nachtjes en zijn gedrag hier in wat hij/ zij kan vertonen.
 • Verder de opvoeding van de pup en wat uw belangrijke rol hier in is.
 • We gaan dieper in op het voedingsprogramma van een pup.
 • Een stukje zindelijkheidstraining en hoe wij u daar in adviseren zodat de pup het snelst zindelijk wordt.
 • We bespreken de puppy benodigdheden lijst. En u krijgt een blaadje van ons mee zodat u ook het 1 en ander kan bestellen voor de pup als u de pup komt ophalen bij ons thuis.

Op het moment dat er beschikbaarheid is, maken we een afspraak om de pups te komen bezichtigen (vanaf 3/4 weken). Omdat de pups nog wel erg jong zijn, en nog niks zegt over het karakter. Kan er wel een voorlopige reservering plaatsvinden, maar een definitieve reservering kan pas nadat wij een goede kijk hebben op het karakter van de pup (tussen 5/7 weken).

Op het moment dat er een voorlopige reservering plaats vindt, bent ook akkoord gegaan met onze voorwaarden. En vragen we op dat moment een aanbetaling. Op het moment dat we een aanbetaling ontvangen, krijgt u schriftelijk of via de email een overeenkomst/contract voor reservering, aanbetaling van pup en verzorgingspakket.

Bij een directe contante betaling krijgt u per direct een overeenkomst/contract voor reservering, aanbetaling van pup en verzorgingspakket.
De aanbetaling via de email dient binnen 7 werkdagen na dagtekening van deze email te zijn voldaan. Na deze periode komt de tijdelijke reservering te vervallen voor in aanmerking te komen van 1 van de pups uit het nestje wat wij op dat moment hebben.

Voor het ophalen van de pup worden er op die dag afspraken gemaakt. Ook bespreken wij het eerste anderhalf jaar wat u zal ervaren met hun pup.  Voor het ophalen van de pup worden er op die dag afspraken gemaakt.

DSC_0711 DSC_0649 DSC_0675

Wat houd nu de voorlopige reservering voor u en ons in? 

Een voorlopige reservering wordt altijd rond de periode van de leeftijd van de pup van 3 a 4 weken plaats gevonden. Zodat net als u en wij een kleine zekerheid hebben dat de pup een baasje op het einde van zijn vertrek heeft.

En waarom een een voorlopige reservering en niet een definitieve reservering?

Even een diepere uitleg waarom een voorlopige reservering is omdat de pups te jong zijn voor een karakter bepaling vast te stellen. Wat gebeurd er in deze periode van 0 tot en met 3 weken fase staat hier onder uitlegt.

Van 0-2 weken fase noemen ze de ’’slaap-en eetfase’’ ‚ ook wel vegetatieve- of neonatale fase genoemd.

Slaap- en eetfase (neonatale of vegetatieve fase)

In deze periode heeft de pup nauwelijks aandacht voor zijn omgeving. Hij doet weinig meer dan slapen en eten met andere woorden, overleven. Zijn hersenen en zintuigen zijn volop in ontwikkeling. Natuurlijk is hij zich min of meer bewust van zijn omgeving en wel volop in ontwikkeling. Natuurlijk is hij zich min of meer bewust van zijn omgeving en wel door geur op te nemen en te herkennen en hij is gevoelig voor temperatuurwisselingen, pijn en aanraking. Doordat de geur direct na de geboorte al functioneert, is het belangrijk om de pup in deze fasen al in contact te brengen met mensen en hun geur als een eerste aanzet tot socialiseren.

Van 2-3 weken noemen ze de ’’overgangsfase’’

Overgangsfase.

De ogen en oren zijn open gegaan en de pup begint te reageren om zijn omgeving. De eerste gedragspatronen, vooral in het spel met nestgenoten, worden zichtbaar.

Nu u weet wat er een klein beetje in deze weken in ontwikkeling van een pup gebeurd. Kunt u ook wel begrijpen dat wij als fokker dan nog geen goede kijk hebben over de ontwikkeling van de karaktertjes van de o zo jongen pups. Daarom kunnen wij ook in deze periode geen toezeggingen gaan doen of straks de pup werkelijk bij u gezin leven past met zijn of haar karakter.

Bij de definitieve reservering is er bij ons als fokker al weken gekeken door middel van puppy testen hoe de pups zijn gaan ontwikkelingen in hun energie en karaktertjes.

Puppytesten worden uitgevoerd wanneer de pups nog bij de moederhond zijn. Het doel is het karakter van de pups te bepalen. Op deze leeftijd is de invloed van opvoeding nog minimaal, dus verschillende karaktereigenschappen kunnen goed worden bepaald. Wanneer een nieuwe eigenaar een pup kiest (of wanneer de fokker pups toewijst) , is het belangrijk dat hij/zij weet wat voor karakter verwacht kan worden. Hier kan de opvoeding op worden afgestemd. Bovendien is de kans op “mis-matching” (de hond past niet bij de baas) bij geteste pups een heel stuk kleiner dan wanneer de pups niet zijn getest.

Waarom geen eerdere voorlopige reservering op een pup dan 3 a 4 weken?

Zodra de puppy’s geboren zijn, moeten de puppy’s en de moederhond de eerste 3 a 4 weken veel rust hebben en in een stres vrije periode zich begeven. In deze periode moeten wij helaas het bezoek van mensen en andere dieren de eerste 3 a 4 weken weren om besmetting te voorkomen. In deze periode zijn de puppy’s namelijk erg kwetsbaar. Wij doen er alles aan om de gezondheid van onze pups en moederhond te behartigen.

Let op !!

Wij geven altijd aan bij de nieuwe puppy kopers dat de eerste keuze van een pup altijd per nest voor de fokker zelf is gereserveerd.

DSC_0603 DSC_0619 DSC_0596

Stap 6 : Extra bezoekje wel of niet?

Nieuwe puppy kopers kunnen nog eens bezoekje aan ons plegen nadat de pups 7 weken oud zijn. Zodat er als nog nodig is een definitieve keuze kan vallen op een specifieke pup.

Omdat wij ook telefonische contact blijven houden met de nieuwe puppy kopers. Houden wij ze ook altijd op de hoogte over de ontwikkelingen van de karaktertjes. Vele kopers leggen soms het vertrouwen in onze handen en willen dat wij de keuze voor hun maken, welke pup er bij hun gezin het beste past. Hierdoor kan er dus ook een definitieve reservering plaats vinden aan de telefoon. Met als terug koppeling een bevestiging via email of telefoon dat de pup na keuze voordat gezin dan definitief gereserveerd is.

DSC_0683 DSC_0636 DSC_0714

Stap 7 : Ophalen van de pup.

Hoe gaat het verder in zijn werk bij ons met het ophalen van de pup.

 • De pups gaan langzaam van de mama 1 voor 1 weg. Zodat de mama ook heel langzaam aan de nieuwe veranderingen kunnen werken.
 • We hebben van te voren met de nieuwe eigenaren een vaste datum altijd in de ochtend geprikt voor het ophalen van de pup.
 • Alle bestelde spulletjes zijn die dag aanwezig bij het ophalen van de pup.
 • Het koopcontract wordt grondig uitgelegd en door beide partijen ondertekend.
 • De laatste vragen worden nog beantwoord.
 • En de laatste adviezen worden besproken.
 • Verder vragen wij ook van de nieuwe puppy eigenaren ons de aankomende dagen op de hoogte te houden hoe het met de pup gaat.
 • Maken wij een leuk fotootje van het gezin die bij ons de pup heeft gekocht.
 • En vragen wij altijd om een recensie voor de website.
 • Dan wordt er afscheid genomen van ons kleintje en wensen wij iedereen veel liefde en warmte toe.
 • En als er iets is altijd ons op de hoogte te houden hoe klein ook. Ook is het voor leuke berichtjes wat ze van het hondje vinden enz. Altijd welkom.
 • Het Nedina’s Snuggle boekje met de boordevol informatie over ons en een komt een hondje in huis enz licht voor de nieuwe puppy kopers klaar. Dit boekje gaan we ook even door bewandelen.

In het Nedina’s Snuggle Boekje kom je het volgende tegen :

 • Voorstellen
 • Aan te schaffen spullen
 • Er komt een hondje in huis
 • Verplicht chippen en registreren
 • Ontwikkelingsfase
 • Opvoeding
 • Wandelen met uw pup / hond
 • Vachtverzorging
 • Allergie
 • Voeding
 • Algemene gezondheid
 • Erfelijke aandoeningen
 • Hondentestamen
 •  Ziektekosten verzekering Proteg Dier & Zorg
 • Sterilisatie en castratie
 • Vaccinatie, ontwormen en gezondheid check – up
 • Parasieten bij de hond
 • Wormen bij de pup
 • Diarree bij de hond
 • Reisziekte
 • Veilig op reis met uw hond
 • Feestdagen en vuurwerk
 • Garantiebepalingen
 • Koopcontract
 • Fok-kwalificaties
 • DNA certificaten van beide ouder dieren
 • Gezondheidsuitslagen
 • Gewichten lijst  met datums waneer de pups ontworm zijn.

DSC_0001 DSC_0005  DSC_0665

Stap 8 : Terug koppeling .

Als de pup door u is mee genomen maken wij altijd de afspraak dat we elkaar even de aan komende tijd elkaar op de hoogte houden over hoe het met de pup ging en gaat. Hierin komen soms nog wat vragen na boeven voor ons als fokker natuurlijk te beantwoorden en te helpen waar wij kunnen. Ook wordt er na de begin dagen ook altijd in contact gestaan met de nieuwe eigenaren van de hondjes. Zodat wij en hun altijd op de hoogte blijven over de ontwikkelingen binnen het ras en de welvaart van de hond.

DSC_0694  DSC_0712  DSC_0682

Al onze puppen worden verkocht met:

 • een koopcontract ( De pup krijgt ook een jaar garantie op erfelijke aandoeningen ).
 • een stamboom,
 • een DNA certificaat,
 • ontworming 2, 4, 6 en 8 weken,
 • eerste puppie-enting op 6 weken,
 • een gezondheidskeuring volgens de eisen uit het Europese dierenpaspoort en natuurlijk het dierenpaspoort zelf.
 • Voorlichting Nedina’s Snuggle boekje.
 • Een speeltje waar zijn nestgeur aan zit.

DSC_0008 DSC_0624 DSC_0710

 

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.