Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Info kennel » Hulp bij problemen Ouattro Bulls

Hulp bij problemen Ouattro Bulls

Jessy

Hallo allemaal,

Ik zal ons eerst even voorstellen. Ik ben Jessy , ik ben getrouwd met Roger.We hebben twee kids en wonen in het prachtige zuiden van het land. In huis hebben we twee Diva’s rondelopen genaamd Lou-Lou de powderpuff en Whoopie de franse bulldog. Tevens zijn wij de trotse eigenaren van Quattro en Temminck. Ook wel bekend als Wishbones Thor en Bullgalaxy’s Renee. We hebben met ons echtpaar twee nesten pups gefokt en daarvoor is onze site gebouwd. Zodat we lekker kunnen showen met de kroost.

Verder bieden we hulp bij problemen met honden en hun gedrag.
Samen met de eigenaren werken we met de hond om zo de problemen weg te helpen.

Meer informatie hierover : 

We kennen het allemaal wel. Een hond die enorm aan de riem trekt, niet doet wat u wil, tegen bezoek aanspringt, blijft blaffen, noem ze maar op en men kent het. Mensen proberen verschillende methodes en vaak werkt het niet of komt het gedrag terug na verloop van tijd. De oorzaak hiervan ligt niet zoveel aan de hond als wel aan het feit dat de baasjes niet begrijpen wat ze nu eigenlijk doen en waarom iets wel of niet werkt. Daarnaast zijn er veel methodes die tegen de natuur van de hond in gaan. Uiteindelijk zal het dan ook steeds weer mis gaan. Frustratie en verdriet is het resultaat. En dat is niet nodig. Het kan anders…..

Honden zijn prachtige dieren. Geweldige vrienden en het is altijd fijn een hond om je heen te hebben. We houden van ze soms houden we zelfs teveel van ze. En dan vergeten we dat het eigenlijk dieren zijn. We geven ze emoties die ze niet kennen. Honden weten hier niet goed raad mee en gaan op den duur gedrag vertonen waar wij niet blij mee zijn.
We kennen allemaal de blik in de ogen van onze trouwe viervoeter…..waar we voor smelten.
De blik van een hond leert ons veel. Alleen kiezen wij als mens ervoor om de verkeerde dingen te lezen uit die ogen.

Als je uit gaat van het principe dat een hond een dier is en domweg de hersencapaciteit van een mens niet heeft,
zul je zien dat alles er ineens anders uitziet. Een hond doet dingen omdat het zin heeft. Omdat het werkt. Niet omdat hij iemand wil pesten of gewoon zin heeft om vervelend te zijn. Sterker nog…het concept vervelend zijn is iets wat hij niet kent. Als hij in een roedel zou leven zou hij meteen gecorrigeerd worden bij ongewenst gedrag. Kijk naar een moeder met pups. Altijd is de moeder in balans. Rustig en zeker van haar zaak. Duidelijk naar haar pups toe en nooit boos. Een hond leert dus vanaf zijn eerste dag hoe het moet. Dan komen de baasjes die een pup gekocht hebben en meteen wordt een hondje overladen met geknuffel en enthousiast gedrag. Heel leuk voor zo’n hondje maar wat zijn we de pup dan al gelijk aan het leren? “De baas wil dat ik lekker enthousiast ben. Dat vind hij leuk”. Vervolgens wordt de pup ouder, sterker, zwaarder en nog steeds vertoont de pup het aangeleerde gedrag. Alleen is het dan niet meer zo leuk…..

Wij werken volgens de Cesar Millan methode die uit gaat van de hond in een roedel. Die leeft volgens de regels van een roedel. En daardoor dus ook zich gedraagd als in een roedel. U vervult hierin de meest belangrijke rol. U geeft uw hond leiding, zoals een Alfa-hond dat zou doen. Door dat te doen wordt de hond rustig en weet hij precies waar hij aan toe is. Hij past zich aan en vind dat prima.Hij zal zich ook niet afvragen waarom iets is. Het is gewoon zo en dat is genoeg voor hem. 

Een dominante rol is makkelijker dan u denkt.
En ook u kan het!

Wat doen wij?

Wij maken een afspraak met u wanneer u kunt langs komen voor een gesprek over u en uw hond. U kunt uw hond meenemen naar dit gesprek. We gaan dan samen kijken waar het probleem ligt en wat we eraan kunnen doen. We werken even met uw hond om ook de hond goed te beoordelen. Daarna krijgt u een uitleg over wat we kunnen gaan doen en heeft u de keuze of u dat wilt of niet.

Indien u door wilt gaan maken we een nieuwe afspraak en kunnen we aan de slag. Over het algemeen is 1 of hooguit 2 sessies genoeg. Een sessie bestaat uit de aanpak van het probleem door ons. En we leren u hoe u het zelf kunt doen. We kijken mee als u het doet zodat we eventueel kunnen aangeven of en waar iets mis gaat. We doen ons uiterste best alles duidelijk uit te leggen en zijn dan ook blij met alle vragen die u heeft. Belangrijk is het dan natuurlijk wel dat u thuis verder werkt aan de hond want anders komt het gedrag weer terug. Verder krijgt u ook na de behandeling begeleiding. En u kunt altijd in contact blijven via email of telefoon. Een sessie duurt gemiddeld 2 uur en kost 50 euro.

Voor vragen: info@quattrobulls.nl

Tel : 06-14442867

(Dit telefoonnummer is van onze gedragsdeskundigen waar we mee samen werken! Voor als u vragen of hulp nodig heeft met u hondje . Dit is niet het telefoonnummer van ons als fokkers van de bichon frise! Dan moet u het volgende nummer bellen: 06-27462012) 

Email : info@quattrobulls.nl
Website : http://www.quattrobulls.nl

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.