Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Onze kennel » Gediplomeerde kennel

Gediplomeerde kennel

Ik ben gediplomeerd  Ondernemer Asiel-Pension-Kennel, hetgeen in het kort inhoudt dat ik vakbekwaam ben om een Asiel, Honden- en kattenpension, kennel en/of cattery zelfstandig te ondernemen, te starten, runnen of te beheren (v.h. vakbekwaamheid Honden en kattenbesluit). Tevens zijn wij geregistreerd bij de FCI en Raad van Beheer, lid van de volgende rasverenigingen: ”De Pekingees- en Dwergspanielclub” en ”De Eerste Gezelschapshonden Club Nederland”.

Hiermee voldoe ik ruimschoots en in alle opzichten aan de nieuwe Wet Dieren (Besluit houders van dieren). Ondanks dat er voor ons hiermee diverse mogelijkheden te creëren zijn prefereren wij het om het fokken van onze Bichon Frise honden hobbymatig, in huiselijke kring en op kleine schaal te (blijven) verrichten. Per slot zijn zij onze huisdieren en huisgenoten, en is het leven met onze honden onveranderd het hoofddoel en onze liefhebberij.

Het is dan ook vanuit deze passie en niet op de laatste plaats vanuit het verantwoordelijkheidsgevoel t.a.v. onze honden dat ik deze opleiding ben gaan volgen. De beroepsopleiding Ondernemer Asiel-Pension-Kennel heb ik gevolgd- en met succes afgerond op Groenhorst Barneveld/Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. Tevens heb ik ook de cursus KK1 ( Kynologische Kennis 1 ) gevolgd .

De cursus Kynologische Kennis 1 (KK 1) biedt de basisinformatie voor iedereen die meer van honden wil weten. Als (toekomstig) bestuurder van een kynologische vereniging of als (toekomstig) fokker bijvoorbeeld geeft deze cursus je de basiskennis om je hobby te kunnen beoefenen. Deze cursus is daarnaast een goede basis voor vervolgopleidingen binnen de kynologie, zoals de opleiding tot keurmeester of instructeur. Voor de opleiding tot exterieurkeurmeester is deze opleiding zelfs verplicht.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.