Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Onze kennel » Info onze kennel » Honden gedragstherapeuten

Honden gedragstherapeuten

Wij van Nedina’s Snuggle Pups werken samen met twee honden gedragstherapeuten Hans Schnock en Jessy van de website Quattro Bulls.

Wat bieden wij van Nedina’s Snuggle Pups de baasjes van onze pups aan, o.a.:

  • Wij werken samen met honden gedragsdeskundigen die er niet alleen voor ons zijn in tips en vragen, maar wij bieden ook hun expertise aan voor onze klanten die pups bij ons aangeschaft hebben.
  • Wij werken samen met de gedragsdeskundigen aan gedragstesten op pups en volwassen honden.
  • Verder leveren wij altijd goede nazorg nadat de pups naar de nieuwe eigenaren gaan. Geen vraag is voor ons te gek. We hebben vele tips voor u zoals u ook al kan zien op onze website waar u al voorzien bent van vele tips en uitleg en filmpjes enz.
  • Ook komen wij graag bij mensen thuis om onze hulp aan te bieden als ze wat basis handvaten nodig hebben met de hond.

Verder over fokken en gedrag.

Stap 1 : Ouderdieren van pups moeten sociaal zijn en geen ongewenst gedrag vertonen.

Voor veel mensen is hun hond een volwaardig lid van het gezin. De hond moet sociaal zijn en geen ongewenst gedrag vertonen. Honden die heel erg bang of juist heel erg agressief zijn, zijn niet geschikt als huisdier. Als fokker weet je hoe belangrijk het sociaal gedrag van je honden is. Sociaal gedrag van je pups begint al bij de keuze van de reu die je wilt gebruiken om je teef te dekken. Je kent je teef als geen ander en wilt ook graag inzicht in het gedrag van de reu.

Stap 2 : Samen werken als fokker met een gediplomeerd gedragsdeskundigen die puppytesten uitvoert op pups van 7 weken oud.

Wij van Nedina’s Snuggel Pups werken met Hans Schnock. Hij is sinds 2009 aangesloten bij Alpha, de beroepsvereniging voor Gedragstherapeuten. Hij doet o.a. bij ons de puppytesten uitvoeren op onze 7 weken oude pups. Dit helpt ons om een wel overwogen en een juiste match tussen de pup en de nieuwe eigenaar. De test bestaat uit een aantal korte onderdelen en geeft een beeld over levendigheid, mensgerichtheid, focus, werklust, angst en herstelvermogen.

Heeft u toch gedragsprobleem met uw hond waar wij u niet direct als fokker mee kunnen helpen? Dan sturen wij u graag door naar een van onze honden gedragstherapeuten . Wat kunnen zij voor u betekenen? 

Vertoont je hond ongewenst gedrag en is dat een probleem voor jezelf, je hond of je omgeving? Dan kan gedragstherapie helpen. Je kunt gedragstherapie bijvoorbeeld inzetten bij angst voor geluiden of kinderen, verlatingsangst, agressie- of controleproblemen, niet alleen thuis kunnen blijven, onzindelijkheid, nervositeit of overactiviteit of bij conflicten tussen honden uit hetzelfde gezin. Je verandert niet het karakter van je hond, maar wel zijn gedrag. Wacht niet te lang met het inschakelen van deskundige hulp als je een gedragsprobleem bij je hond vermoedt. Hoe sneller je de hond ander, gewenst, gedrag leert, hoe groter de kans op succes.

Voordat een gedragsbegeleider of gedragstherapeut met je hond aan de slag kan, stelt hij eerst een diagnose. Tijdens een consult verzamelt hij daarvoor informatie over het ongewenste gedrag. Hij wil het hoe, wat, wanneer en waarom van het gedrag van je hond weten, maar ook hoe het zich ontwikkeld heeft. Hij maakt daarvoor gebruik van een vragenlijst, gaat met je in gesprek en observeert je hond. Soms maakt hij videobeelden, zodat hij die later rustig kan terugkijken en analyseren. Als hij niet genoeg informatie heeft, zal de gedragstherapeut terughoudend zijn met het geven van tips. Hij heeft dan de diagnose nog niet kunnen stellen.

Zodra de diagnose is gesteld, maak je samen met de gedragstherapeut een plan van aanpak. Daarmee ga je vervolgens aan de slag. Zorg ervoor dat je regelmatig contact hebt met de gedragstherapeut. Zo kan hij je goed begeleiden bij het proces.

Let op: Gedragstherapie bij honden is geen beschermd beroep. Vraag altijd of degene die je om hulp vraagt kan aantonen dat hij een erkende opleiding tot gedragstherapeut heeft gevolgd. Voor adressen kun je ook terecht bij de vereniging van gedragstherapeuten ‘Alpha’( http://www.honden-gedragstherapie.nl) of de Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen ‘SPPD’ ( http://www.sppd.nl ) of bij Certipet ( http://www.certipet.org )

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.