Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Onze kennel » Info onze kennel » Huisvesting

Huisvesting

Huisvesting voor onze ouder dieren

Onze ouder dieren leven gewoon als gezin met ons in huis. Ze leven niet in kennels. Ze leven tussen ons in. Ze hebben heerlijke mandjes met kussentjes voor hun zelf.

We hebben wel grenzen voor onze hondjes en een strikte opvoeding voor ze. Een hondje heeft altijd een roedel lijder nodig en dat zijn wij ook echt voor ze.
Onze honden zijn vanaf kleins af aan geleerd om veilig in hun eigen bench te slapen. Ook hebben wij de hond aangeleerd om eten te krijgen in hun bench. Waardoor als ze gegeten hebben ook even hun buikje kunnen laten rusten.
Onze hondjes zijn soms ook alleen thuis. Door een goede opvoeding weten ze dat als wij van huis gaan dat ze dan ook veilig in hun bech moeten. Onze honden vinden de bench heel erg fijn. Ook als ze soms niet in de bench moeten dan gaan ze er toch in slapen omdat ze weten dat dit hun rust en terug trek plaatsje is voor hun.
Wij laten de ouder dieren nooit langer dan drie uurtjes alleen. Als we langer weg moeten dan is er altijd een vaste hondenoppas in ons huis aanwezig.

Huisvesting voor onze Pups

De pups eerste 3 a 4 weken worden geboren in het daarvoor bestemde Werphuisje in de roze werpkist. Dit is puur voor de mama haar bevalling plaats vind. Zodat zei in alle rust kan bevallen en de kleintjes kan verzorgen tot 3 a 4 weekjes dat de pups oud zijn. Deze periode is een kwetsbare tijd voor pups en moeder hond en moeten alle rust en stres vrij de tijd nemen voor ontwikkeling voor de pups. Als de pupjes 3 a 4 weken zijn dan komen ze in onze zelfgemaakte blauwe werpkist en daar zullen ze tot ze naar de nieuwe huisjes slapen. De pups lopen gewoon in afgezette ruimte in ons huis tussen de volwassen hondjes door en spelen met vol genot.

De pups leren wij ook om in deze weken in een bench te leren slapen. Maar de deur van de bench blijft open. De bench staat in de blauwe werpkist en daarbij staat een puppy wc. Dit is alvast voor de zindelijkheid te trainen.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.