Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Pup aanschaffen » Ziektekostenverzekering

Ziektekostenverzekering

Verzeker uw puppy

Veel mensen vragen zich af waarom ze hun pup zouden verzekeren. Een pup is immers een jonge hond en ‘jong’ wordt door de meeste mensen vrijwel meteen geassocieerd met ‘gezond’. Maar jong zijn betekent ook onervarenheid, speels en wild gedrag en nog weinig weerstand hebben opgebouwd tegen ziektes. Daarom hebben we een paar belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Bij Proteq Dier & Zorg kunt u kiezen uit twee verschillende verzekeringen, de bewust en de comfortverzekering. Hoewel u als klant vanzelfsprekend dezelfde kwaliteit bij beide verzekeringen mag verwachten zijn er een aantal belangrijke verschillen.

Pups zijn speels en onervaren

Deze kortingsbon van 10 euro krijgt u altijd van ons mee naar huis als u een pup bij ons aanschaft. Een puppy in huis halen is een heerlijke ervaring. Net als kleine kinderen moeten pups nog een hoop leren, waardoor ze af en toe heerlijk onbezonnen en speels bezig kunnen zijn. Aan de ene kant iets wat u als eigenaar moet koesteren en wat u een hoop mooie momenten zal opleveren, aan de andere kant een risico voor de pup. Want wanneer een pup nog niet heeft geleerd dat iets gevaarlijk is en wanneer hij nog niet zo goed naar u luistert wanneer u hem probeert te beschermen, is een ongeluk snel veroorzaakt. Een aanrijding, een lelijke val of een onverwachte ziekte, voor u het weet is het al gebeurd. Uw dierenarts kan uw pup er in veel gevallen gewoon weer bovenop helpen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. U moet dat geld dan wel hebben, en een eventueel spaarpotje is in deze periode echt nog niet voldoende gespekt.

Als uw hond al iets mankeert, is verzekeren vaak moeilijk

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar net als bij alle andere verzekeringen is het niet mogelijk om een bestaande aandoening van uw huisdier te verzekeren. U sluit immers ook geen woonverzekering af wanneer uw huis al in brand staat, of een annuleringsverzekering wanneer de vakantie al voorbij is. Zo werkt het ook met een dierenzorgverzekering. Als u ervoor kiest om uw pup pas te verzekeren wanneer hij iets mankeert, bent u voor dat ongeval of die ziekte al te laat, inclusief alle kosten die daaruit voortkomen. Zorg er dus voor dat u uw puppy op tijd verzekerd. Als er dan iets gebeurd, staat uw verzekeringsmaatschappij klaar om u financieel verder te helpen en ervoor te zorgen dat uw hondje de medische zorg kan krijgen die hij nodig heeft.

Jong zijn is geen garantie voor een goede gezondheid

Jong zijn betekent niet dat je daarom maar een goede gezondheid hebt. Sterker nog, bij hele jonge dieren moet er nog weerstand opgebouwd worden. Het laten vaccineren van uw pup (en later volwassen hond) is daarom belangrijk, maar ook dat is geen garantie voor een gezond leven. Een ziekte komt altijd onverwacht en kan iedere hond treffen, ook een jonge pup. Het is daarom belangrijk dat u op elk moment in zijn leven in staat bent om hem de zorg te geven die hij nodig heeft.

De Bewust Verzekering in het kort:

Is uw hond jonger dan vijf en bent u zelf goed in staat om voor de kleinere ingrepen en standaard dierenartsbezoeken te betalen, maar wilt u wel goed verzekerd zijn als er echt iets mis is met uw hond? Dan is de Proteq Dier & Zorg Bewust Verzekering misschien iets voor u.

Door als klant zelf voor de kleinere ingrepen te betalen helpt u de verzekeraar de kosten te verlagen. Door die lage kosten kunnen wij u dan weer een verzekering aanbieden met een aantrekkelijke premie. De Bewust Verzekering is af te sluiten met een eigen risico van € 100, € 150 of € 200 per 90 dagen en u krijgt 85% van uw declaratie vergoed.

  •  Lagere maandpremie
  •  Kies zelf de hoogte van uw eigen risico
  •  Heupen en Ellebogen meeverzekerd

Verzeker uw puppy

Wanneer u uw puppy bij Proteq Dier & Zorg verzekert, weet u zeker dat u uw jonge hond altijd de medische zorg kunt geven die hij verdient. Wanneer uw pup bij aanmelding tussen de 49 en 99 dagen is, geldt er bovendien geen wachttermijn.

Speciaal voor pups is er ook nog Gezondheid Verzekerd .

Comfort verzekering

Herkent u zich in uitspraken zoals “Ik vind het fijn om zoveel mogelijk verzekerd te hebben”, of “Als er iets mis is wil ik min mogelijk over geld na moeten denken”? Dan past de Comfort Verzekering mogelijk goed bij u.

De Comfort Verzekering in het kort:

Wilt u zich geen zorgen maken om de kosten van medisch noodzakelijke zorg voor uw hond en zoekt u de zekerheid van een bijzonder complete huisdierverzekering? Dan is de Proteq Dier & Zorg Comfort Verzekering mogelijk iets voor u.

De Proteq Dier & Zorg Comfort Verzekering heeft geen eigen risico of een maximale instapleeftijd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om extra aanvullende dekkingen af te sluiten en u krijgt 81% van uw declaratie vergoed.

  • Bijzonder complete basisdekking
  •  Aanvullende dekkingen mogelijk
  •  Heupen en Ellebogen meeverzekerd
  • Comfort v.s. Bewust

Bewust Verzekering

Herkent u zich in uitspraken als “Ik hoef niet alles verzekerd te hebben als ik daardoor maandelijks meer moet betalen” of “ik wil goed verzekerd zijn voor het geval er echt iets ernstigs gebeurd”? Dan past de Bewust Verzekering mogelijk goed bij u.

Het is verstandig nu al na te denken over een verzekering tegen ziektekosten van uw hond.

Waarom een ziektekostenverzekering?

Het kan gebeuren dat uw hond een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. De medische zorg voor huisdieren in Nederland is van een hoog niveau. De kosten van deze medische zorg kunnen echter behoorlijk oplopen. En meestal komt dit onverwachts. Door uw dier te verzekeren spaart u als het ware voor eventuele ongemakken. Helaas komt het nogal eens voor dat een eigenaar uit financiële overwegingen besluit om de medische behandeling niet uit te laten voeren en daardoor vervroegd afscheid moet nemen van de trouwe huisgenoot.

Beschikt u dan ook niet ten alle tijden over extra geld dan is het eigenlijk een noodzaak uw dier te laten verzekeren. De medisch noodzakelijke behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties.

Wat kost een zorgverzekering?

Hoe jonger het dier is, op het moment dat u de verzekering afsluit, hoe lager de premie is voor de rest van zijn leven. Een verzekering aangaan op het moment dat uw hond nog jong en gezond is, is dus een investering voor de toekomst.

Comfort v.s. Bewust

Proteq Dier & Zorg kan voor u niet bepalen welk product het beste bij u past; die keuze is geheel aan u. We raden u wel aan om vooraf goed te bedenken wat u echt belangrijk vindt.

Wilt u zoveel mogelijk verzekeren, extra dekkingen afsluiten en zo min mogelijk over medische financiële gevolgen nadenken? Bedenk dan dat u alleen bij de Proteq Dier & Zorg Comfort Verzekering aanvullende dekkingen kunt afsluiten. Bent u prima in staat om zelf de eerste of kleinere kosten te dragen, maar wilt u goed verzekerd zijn wanneer de bedragen gaan oplopen? Kijk dan eens naar de Proteq Dier & Zorg Bewust Verzekering.

 
 

Bewust
Verzekering

 

Comfort
Verzekering

Maximale vergoeding (per 12 mdn):
€ 5000,-
€ 5000,-
Looptijd verzekering:
1 jaar
1 jaar
Vergoeding:
85%
81%
Eigen risico (per 90 dagen):
€ 100, € 150,- of € 200,-
0,-
Aandoeningen heupen & ellebogen:   
Dekking:
Toon dekking
Toon dekking
Aanvullende dekking: 
 Optioneel
Vaccinatie + Crematie Dekking: 
 Optioneel

De getoonde premies zijn exclusief 21% assurantiebelasting en exclusief éénmalige poliskosten a € 9,08
Bovenstaande betreft een overzicht. Vergoedingen worden altijd gebaseerd op onze polisvoorwaarden.

Waarom melden jullie alleen de verzekeringen van Proteq (voorheen Dier en Zorg) ?

Er zijn inderdaad een aantal meer spelers op de markt. Proteq bestaat al langer, het is  1 van de twee grote aanbieders en hebben een grotere verzekeringsmaatschappij achter zich staan.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.