Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Pup in huis » Maak je huis Puppy proef

Maak je huis Puppy proef

Puppy’s zijn altijd heel erg leuk om in je buurt te hebben

ze zijn speels en actief, en lief slapen kunnen ze ook al heel goed. Maar het mag niet alleen voor de eigenaar leuk zijn, ook de puppy moet wel veilig zijn in zijn nieuwe thuis. Puppy’s zijn wild en kennen niet echt angst, en daarbij kom jij al eigenaar zeker van te pas! Als je je woning klaarmaakt voor een puppy, help je de puppy daar zeker mee.

Hoe doe je dat, je huis veilig maken voor een puppy?

Heel simpel: denk en gedraag je als een puppy. Kruip op je handen en knieeen doorheen heel het huis en bekijk alles vanuit een puppyperspectief. Wat zou je puppy vanop deze hoogte erg leuk en interessant vinden denk je? Op deze manier zal je vele dingen zien die voor je puppy best gevaarlijk zijn en zo kan je er iets aan doen.

Hier geven wij een u aantal tips waar u op moet letten binnen in u woning.

In deze periode neemt het gewicht van de Bichon Frisé pup minder snel toe, terwijl zijn skelet steeds sterker wordt. Een belangrijk onderdeel in deze groeifase is de spier- opbouw. De spieropbouw vindt voornamelijk in de laatste paar maanden plaats. Het is daarom uiterst belangrijk dat de pup dan een aangepaste voeding krijgt.
 • Zijn er plekken waar je pup bekneld kan raken of zelfs naar beneden kan vallen? Controleer ramen en balkons.
 • (Giftige) kamerplanten: in wiegend takken ziet je pup leuk speelgoed waarin hij wil happen. Zet ze hoog genoeg, zodat hij ze niet kan omgooien of opeten. Sommige kamerplanten zijn giftig voor honden. Verwijder deze. Een gevallen blaadje op de grond, kan soms al dodelijk zijn voor je pup. Op onze site hebben wij wat meer uitgebreidere informatie over sommige kamerplanten die giftig zijn voor honden. Meer informatie hier over vindt u onder het kopje  gezondheidsleer / giftig voor honden / giftige planten.
 • Berg open verfpotten en schoonmaakspullen (iedere keer) goed op ! Net zo min als gereedschap en bijvoorbeeld spijkers.
 • Zorg dat je pup niet bij de asbak kan: voorkom dat hij sigaretten opeet.
 • Verwijder alle kleine spullen op de grond of op puphoogte die hij kan doorslikken.
 • Verwijder schoenen of speelgoed van de grond. Je pup vindt alles leuk om op te kauwen. Je wilt geen barbie zonder haar op haar hoofd terugvinden, plus de doorgeslikte haren kunnen zijn darmen verstoppen.
 • Op gladde ondervloeren glijdt je pup uit. Het skelet van puppy’s is erg kwetsbaar. Zijn botten kunnen door steeds uitglijden vergroeien. Bedek je houten of stenen vloer bij voorkeur met een kleed. Laat hem niet rennen.
 • Pas ook altijd goed op met de kleding en speeltjes: je hond kan snel verstikt geraken in bijvoorbeeld sokken. Kies ook altijd speeltjes die echt geschikt zijn voor honden. Let goed op kleine spulletjes.
 • Verwijder elektriciteitsdraden in je huis.
 • Voorkom dat je pup onverwacht de trap opklimt of naar beneden valt door traphekjes te plaatsen.
 • Maak keukenkasjes, koelkast, keuken laden hond proef! Zodat ze niet in kasten kunnen komen en iets verkeerds kunne opeten.
 • Dek scherpe hoeken af dat honden tijdens bijvoorbeeld zich kunnen bezeren.

Hier geven wij een u aantal tips waar u op moet letten buiten in de tuin.

Tijdens zijn zindelijkheidstraining komt je pup vaak in je tuin. Laat je pup niet alleen in de tuin, maar verwijder gevaren voor de zekerheid. Controleer of je tuin veilig is voor je pup aan de hand van de volgende aandachtspunten:
 • Is het hekwerk nog in orde? Kan hij erin bekneld raken of zitten er gaten in waardoor hij kan ontsnappen? Is er geen hek? Misschien is het nu de tijd om er een neer te zetten.
 • Zijn de chemische kunstmest, onkruidverdelger en andere giftige (bouw)middelen veilig opgeborgen?
 • Verwijder giftige planten. Een volwassen hond eet niet zomaar planten en bloembedden op. Pups zijn echter speels en kwetsbaar. Ze kunnen spelen met een giftig blaadje en erop kauwen.
 • Let op slakken in u tuin. Sommige slakken kunnen de honden bij het op eten van slakken of door aan ze te likken in sommige gevalle longworm bijvoorbeeld de pup oplopen.
 • Verwijder oude houten planken en stokken. Je pup gaat er misschien op kauwen en kan dan splinters (en daardoor infecties) in zijn bek krijgen.
 • Zet zwembaden en vijvers met hekwerk af zodat u hond niet kan verdrinken in de vijver.

Elektriciteit, gevaarlijk!

De elektriciteitsdraden in je huis zijn erg gevaarlijk: puppy’s hebben de neiging om aan ongeveer alles te knabbelen, en met elektriciteitsdraden is dat echt heel gevaarlijk. Zo kunnen ze zichzelf elektrocuteren en ernstig gewond geraken of zichzelf misschien wel elektrocuteren. Of door middel van een koord kauwen en inslikken van alle draden. En buiten het gevaar van u pup of volwassen hond om is ook dat dat uw apparaten kunnen beschadigd of onbruikbaar geworden.

Hoe om te voorkomen dat honden kauwen op draden

 • Voor de elektriciteitsdraden in je huis kunt u speciale beschermhoezen kopen in bijvoorbeeld bouwmarkt winkels. Vervolgens monteert u de speciale beschermhoezen om de elektriciteitsdraden.
 • Leg de elektriciteitsdraden weg als het kan die u niet meer in gebruik of in gebruik zijn.
 • Verwijderen de elektriciteitsdraden uit het zicht van de hond.
 • Repareer alle beschadigde elektriciteitsdraden door middel van bijvoorbeeld ze te repareren met een isolatietape. Of sterker nog vervang gewoon de kapotte elektriciteitsdraden voor een nieuwen!
 • Spray een anti-chewing spray over de koorden en rondom het gebied waar de blootgestelde koorden zijn. Dergelijke liquid sprays bevatten chemicaliën die uw hond probeert weerhouden te kauwen of voer een gebied. U kunt deze sprays kopen bij uw plaatselijke dierenwinkel of on line, en u kunt ook de spray op uw meubels om te voorkomen dat de hond kauwen op het.
 • Of gebruik lijm-backed snoer clips om uw draden te koppelen aan wanden of meubels. Dit is een nuttige manier om uw draden buiten het bereik van uw hond.
 • Verberg bijvoorbeeld de elektriciteitsdraden achter plinten.
 • Zet op u stopcontacten speciale stopcontactbeveiligers.

Trappen goed beveiligen

Je trappen zijn ook heel gevaarlijk: de hond kan van de trap vallen en zich veel pijn doen op die manier. Heel handig zijn van die babyhekjes die je voor het trapgat kan plaatsen.

Kastjes

Honden vinden het altijd leuk om ergens met hun neus te zitten waar ze niet horen te zijn: denk daarbij maar eens aan alle kastjes die je in huis hebt. Het kan gevaarlijk worden wanneer de hond aan chemische producten ruikt, of er zelfs in zou bijten.

Hoe voorkomen dat je honden in de kastjes kan zitten

 • Zet alle mogelijke gevaarlijke spullen hoger.
 • Er zijn dopslotjes speciaal ontworpen voor  bijvoorbeeld op keukenkasjes, koelkast, keuken laden, dit om te voorkomen dat honden na het openen hiervan in gevaar kunnen komen door de artikelen die zich bevinden binnen in de keukenkastjes enz.

Scherpe hoeken

 • Ook  scherpe hoeken kunnen honden verwondingen: dek ze daarom af met wat rubberschuim of iets dergelijks.

  In vrijwel alle gebouwen zitten radiatoren, vensterbanken, kasten en tafels etc. met scherpe hoeken of randen. Dit zijn potentiële gevaren voor vallende, rennende en spelende honden. Een valpartij tegen een scherpe rand of hoek kan veel (honden)leed veroorzaken.  hoekbeschermers zijn dus ook onmisbaar in een omgeving met spelende honden.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.