Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Rasbeschrijving » Het karakter van de Bichon Frisé

Het karakter van de Bichon Frisé

101 dogs
Bichon Frise

Het karakter van een Bichon Frisé

Wij zeggen het altijd, en horen het ook altijd van mensen die een Bichon Frise hebben gehad of hebben als u eenmaal een Bichon Frise heeft gehad wilt u nooit meer iets anders.

Het is een zeer speciaal ras

Wat een glimlach op het gezicht tovert. U zult zich blijven verbazen hoe slim ze zijn. Het ras brengt u veel vreugde in het leven. Het ras brengt de mensen op straat ook echter bij elkaar. Want neem de tijd voor een wandeling want iedereen spreekt u aan over dit snoezig ras als ze u zien lopen. Het ras is een echte show stopper!

De Bichon Frisé is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een hondje uit de Bichon-groep. Dus heeft hij het daarbij passende charmante karakter. Hij hecht zich zeer aan de baas. Hij is meegaand, bewegelijk, intelligent en gevoelig. Bichons zijn van nature sociale honden die het best gedijen in gezinnen. Zij gaan heel goed samen met kinderen en andere huisdieren. En zijn er dol op om mee uit te gaan en spelen graag en veel.

De opvoeding van een Bichon gaat doorgaans probleemloos. Deze hondjes zijn zeer slim en hebben snel door wat er van hen verwacht wordt. De schouderhoogte mag niet hoger zijn dan 30 cm, het gewicht is ongeveer 4 tot 7 kg.
Deze hond kan tuttig maar ook stoer zijn. U zult het niet verwachten van de Bichon Frisé maar hij kan zijn grens goed bewaken. Hij is ook heel waaks als het om zijn huisje gaat.
Wij hebben zelf een keer meegemaakt dat er s’nachts om half 12 een dief in de tuin stond. Onze hondjes wisten het gelijk. En voor dat ik het wist jaagde de honden de dief de tuin uit. Al hangend aan zijn broek hahaha. Ik wist niet wat ik zag. Ik had dit nooit verwacht dat deze hondjes met hun lieve zachte karakter zo beschermend konden zijn.

De Bichons houden van aandacht. U kunt eigenlijk beter een Bichon Frise nemen dan een Rottweiler want een Bichon Frisé is net zo stoer. Maar zacht in karakter en zeer sociaal. Maar zoals wij geloven moet toch elk ras soort zijn broodnodige lichaamsbeweging, discipline, liefde en aandacht krijgen om de hond een volwaardig en gelukkig bestaan te geven.

Hoe makkelijk de Bichon Frise ook in karakter en opvoeding is, elk dier heeft structuur in zijn opvoeding nodig.
© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.