Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Welkom op onze site en bij onze kennel Nedina’s Snuggle Pups.

KennelKaart 2

Wij zijn van Bichon Frise uit Weert. Wij fokken uitsluitend alleen de rashond de Bichon Frise.

Onze kennelnaam is sinds juli 2012 een erkend gediplomeerd kennel en werken we samen met diverse topfokkers van het ras Bichon Frise.

De Bichon Frise hoort thuis in Rasgroep 9 de Gezeldschapshond . De Bichon Frise heeft behoefte aan structuur, regels en grenzen. Enkele belangrijke basisprincipes voor ons zijn onderanderen lichaamsbeweging, discipline en liefde / aandacht en goed gesocialiseerd groot gebracht te worden.

De Bichon Frise heeft daarbij een passende charmante karakter. Hij hecht zich zeer aan de baas. Hij is meegaand, beweeglijk, intelligent en gevoelig. Bichons zijn van nature sociale honden die het best gedijen in gezinnen. Zij gaan heel goed samen met kinderen en andere huisdieren en zijn er dol op om mee uit te gaan en spelen graag en veel.

De opvoeding van een Bichon gaat doorgaans probleemloos. Deze hondjes zijn zeer slim en hebben snel door wat er van hen verwacht wordt. Mensen met een allergie kunnen vrij goed tegen dit ras. Omdat de Bichon een hypoallergeene vacht heeft.

Wij van Bichon Frise stelt hoge eisen aan de gezondheid van haar ouderdieren en haar pups. We staan daarom onder directe controle van de dierenarts, en de Raad van Beheer.

DSC_0163 DSC_0041 DSC_0184

Om aangesloten te zijn in deze mooie wereld van mijn hobby nemen ik en mijn vriendin deel aan  hondenshows. Kwalificatie: beide ouderdieren moeten minimaal 2 keer hebben deelgenomen aan een door de Raad van Beheer en/of FCI gereglementeerde expositie en daar minimaal de kwalificatie ZEER GOED op elke expositie te hebben behaald. Wij zijn echter vaak te vinden op de hondenshows en behalen uitstekende kwalificaties. Deze kwalificatie uitslagen zijn te bezichtigen op onze website www.bichonfrise.nl kopje gewonnen prijzen.

Wij testen onze honden onderanderen op patella luxatie, Pra en cataract, HD en ED en op herpes.

Onze Bichon Frise ouderdieren en puppies hebben NHSB-nummer dat staat voor Nationaal Honden Stam Boek. Honden met een NHSB-nummer zijn in het bezit van een stamboom. Wat betekend dat een hond erkend wordt als rashond.

Onze ouderdieren en de pups die bij ons geboren worden zijn ook allemaal voorzien van een chip dat door de raad van Beheer is ingebracht. Iedere chip bevat een chipnummer. Het chipnummer is uniek, waardoor de hond geïdentificeerd kan worden. Dit chipnummer moet samen met de actuele contactgegevens van de eigenaar van de hond in een databank opgeslagen worden.

Ook tevens hebben onze ouderdieren een DNA profiel. Ook de pups die voortvloeien uit onze ouderdieren wordt een DNA afgenomen door de Raad van beheer. Zo is altijd zeker te zien door het DNA profiel wie de ouders zijn van de pup.

DSC_0104 DSC_0063 DSC_0129

Onze ouderdieren en de pups hebben allemaal een Europees paspoort. Verder zijn al onze ouderdieren en de pups altijd strikt ingeënt en ontwormd en word er altijd behandeld voor vlooien en teken.

De nieuwe puppy eigenaren krijgen van ons ook altijd het DNA profiel samen met de stamboom en hun Europese paspoortje met de pup mee.

De nieuwe puppy eigenaren krijgen een schriftelijke waarborg van een jaar garantie op de pup op de erfelijke aandoeningen.

Tevens worden de nieuwe puppy eigenaren altijd voorzien met boordevol informatie wat meegegeven wordt in gesprekken bij ons thuis over het ras en de pup. Ook krijgen de nieuwe puppy eigenaren een mooi naslagwerk met zich mee wat altijd thuis zelf in te zien is als ze het terug willen lezen. Verder staat ook altijd alle informatie op onze informatieve website.

Werpkisten.
Onze drachtige teefjes liggen apart in een werpkist in een aparte afdeling die wij het werpkist noemen. We hebben een mooi warm apart werpplekje bij ons thuis zodat de moederhond warm en rustig kan bevallen en haar pups kan verzorgen. De werpkist is voorzien van een warmtelamp als extra verwarming. De werpkist is verdeeld in 2 gedeelten. We hebben dit gedaan zodat de moederhond zich af en toe kan afzonderen om even bij te komen. Of om wat te eten of wat te drinken

De werpplek.
Zodra de puppy’s geboren zijn, moeten de puppy’s en de moederhond de eerste 3 a 4 weken in de werpkist en de afdeling werpplek verblijven. In deze periode moeten wij helaas het bezoek van mensen en andere dieren de eerste 3 a 4 weken weren om besmetting te voorkomen. In deze periode zijn de puppy’s namelijk erg kwetsbaar. Wij doen er alles aan om de gezondheid van onze pups te behartigen.

Puppy’s komen in huis!
Na de eerste 3 a 4 weken komen de puppy’s bij dichter ons in huis te zitten. Zo worden ze gesocialiseerd met ons huis en alles erom heen. Na een bepaalde tijd mogen bezoekers langs komen (in overleg). De puppy’s gaan, als ze 6 weken oud zijn naar de dierenarts voor hun eerste inenting. Ook kijkt de dierenarts de hondjes dan helemaal na.

Chippen en inenten van de puppy’s.
Het chippen van de puppy’s gebeurt door de Raad van Beheer. Hiervoor komt de Raad van Beheer speciaal aan huis. Het chippen moet gebeuren door de Raad van Beheer omdat het om stamboom-puppy’s gaat. Als de hondjes 7 a 8 weken zijn, zijn alle pups ingeent, gechipt en dus minder vatbaar voor ziektes. Na 8 a 9 weken mogen de puppy’s naar hun nieuwe baasje toe. Het is mogelijk om vanaf 4 weken een hondje uit te zoeken en die dan te reserveren. Wij vragen hier dan een aanbetaling voor. Onze Bichon Frisé ouderdieren zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en hebben een stamboom en een Europees paspoort. Tevens worden onze ouderdieren geregistreerd via NDG (Nederlandse Databank Gezelschapsdieren). Hiermee kunnen wij of nieuwe eigenaren onze hondjes en de puppy’s 24 uur per dag traceren, mochten ze weggelopen zijn. Ook onze puppy’s worden ingeënt, ontwormd, gechipt, hebben een Europees paspoort, hebben een stamboom en worden bij NDG geregistreerd. Onze puppy’s worden daarom ook steeds verkocht met schriftelijke waarborg.

Mooie gezonde rashonden.
Onze hondjes zijn raszuiver en hebben een hele mooie stamboom. Dit kunnen we niet vaak genoeg vermelden. Er zijn veel Bichon Frisé puppy’s te koop die niet raszuiver zijn. Met een stamboom-hondje is het goed na te gaan wie de ouders en voorouders zijn. En of er eventuele erfelijke ziektes voorkomen bij de voorouders. Plus dat de moeder- en vaderhond moeten de patella- en de ogentest doen. Als ze daarvoor goed zijn gekeurd, dan pas mag er mee gefokt worden. Zo verhoog je de kans dat de pups die geboren worden, patella vrij zijn. U betaalt wel meer voor een stamboom-hond. Maar dan weet u ook wat u koopt! En dat vinden wij erg belangrijk. Er zijn zeker goedkopere Bichon Frisé pups te koop. Maar bij elke goede fokker zal u rond dezelfde prijs zitten. En elke goede fokker zal ook zeggen “goedkoop is duur koop”! Het is leuk meegenomen een goedkope pup. Maar als de pup ziek wordt …! Wij streven naar het geluk en de goede gezondheid van onze pups. En dat de pups een geschikt gezin krijgen.

 

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.