Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Een levendige en elegante hond.

Met zijn 24 / 30 cm schofthoogte is de Bichon Frisé een kleine hond met geweldige stijl. Zijn hoofd trots en hoog, een levendige en expressieve blik in zijn ogen, zijn staart hoog en gracieus over de rug gedragen. Kortom, de Bichon Frisé straalt van elegantie en verfijning.

FotoWeert14121014230_0001 (Large)

Wist u dat…

De vacht van de Bichon Frisé kan groeien tot een lengte van 12 tot 15 cm! Deze lengte maakt verzorging van de vacht lastig. Gewenst is om zijn vacht regelmatig licht te trimmen zonder zijn ware aard te verdoezelen.

Het is wenselijk om de hond dagelijks te borstelen en te kammen om klitten te voorkomen. Als de hond een klit heeft, blijft de kam vanzelf steken. Borstel de klit eruit met het klittenborsteltje. Klitten komen vooral voor achter de oren, in de nek, in de baard, liezen, oksels en onderbenen. Meestal zitten de klitten tegen de huid aan en vormen vervilte plekjes. Het kost dan veel tijd om de klitten eruit te kammen. Probeer uw hond dus in ieder geval klitvrij te houden.

Komt u er niet meer doorheen met de kam, dan is waarschijnlijk de ondervacht vervilt. U kunt dan het beste zo snel mogelijk een trimsalon bezoeken, voordat uw hondje huidproblemen krijgt als gevolg van de vervilte vacht.

Het verdient aanbeveling om de hond regelmatig te wassen uit oogpunt van hygiëne,  omdat anders de vacht zo lang wordt dat de dagelijkse borstelbeurt teveel tijd gaat kosten.

Gebruik voor het wassen een  speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. Daar gebruik je de 2 shampoos gemixt van het merk Jean Peau sneeuwwit en de Jean peau excellent shampoo voor . En de conditioneer van Jean Peau excellent.  Ook moet de vacht gekampt worden met een speciale doggyman borstel. Anders bij het gebruik van de verkeerde borstel beschadig je zijn vacht en de onderhuid. Föhn al borstelend de hond zeer goed droog tot op de huid anders gaat de vacht vervilten. Het föhnen van een volwassen Bichon duurt ongeveer één uur. Huidproblemen kunnen ontstaan door o.a. niet goed uitspoelen van de shampoo, het geven van mensen-eten (veel te veel eiwit) en de aanwezigheid van vlooien. Let hier dus goed op!!!

Aangezien het wassen, drogen en knippen van de vacht van de Bichon specifieke deskundigheid en ervaring vereist, adviseer ik u om uw hond eens in de acht weken naar een goede trimsalon te brengen, die aangesloten is bij de A.B.H.B. (Algemene Belangenvereniging Hondentoiletteer Bedrijf) zodat u weet dat uw hond in goede handen is. Deze trimsalon zal tevens de haren uit de gehoorgang verwijderen, de haren tussen de tenen wegknippen, zonodig de nagels bijknippen, evt. de tanden schoonmaken enz.

De vacht moet regelmatig bijgeknipt zo om de 2 a 3 maanden de hond naar de trimsalon te brengen is een zeer aanrader. Anders wordt het haar anders te lang en kan het super gaan klitten mits dat u de hond niet vaak goed door borstelt.

De ogen van een Bichon Frise.

De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moet men wegknippen. De Bichon Frisé is een hond met veel traanvocht. Dit komt omdat zijn/haar ogen vrij bol zijn. Doordat het traanvocht mineralen bevat, kleurt de vacht onder de ogen roodbruin. U kunt deze verkleuringen voorkomen of verminderen door dagelijks de vacht onder de ogen schoon te maken met een speciale Jea Peau oogverzorger.

De oren van de Bichon Frise.

Maak regelmatig de oren schoon met een oorcleaner maar als u dit een eng werkje vindt kunt u dit het beste door een trimsalon laten doen. Zij plukken de haren uit de oren zodat de gehoorgang vrij is en oorinfecties worden voorkomen.

De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknipt worden.

Voetzooltjes van de Bichon Frise.

Als de hond veel op tegels/straat loopt, kan hij/zij eelt op zijn/haar voetzooltjes krijgen. Een pijnlijk probleem voor de hond, wat tevens tot pootbijten/nagelbijten kan gaan leiden.

Voorkom dit om 2 maal per week de voetzooltjes in te smeren met witte uierzalf (van bruine uierzalf verkleurt de vacht). Als er in de winter pekel op straat ligt, was dan bij thuiskomst de voetjes van de hond en smeer ze vervolgens in met uierzalf. Pekel is namelijk zeer irriterend voor de huid.

Nageltjes van de Bichon Frise.

Knip regelmatig de nageltjes van e hondje. Als u het zelf niet durft , dit kan ook de trimsalon voor u doen. En ook enkele dierenwinkels knippen de nageltjes van de hond als u er om vraagt.

stopper-32

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.