Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl
Home » Onze kennel » Info onze kennel » Honden gedragstherapeuten » Honden gedragstherapeut Hans Schnock

Honden gedragstherapeut Hans Schnock

Hans Schnock

Honden gedragstherapeut

Hans Schnock

Mijn naam is Hans Schnock en ik ben gecertificeerd gedragstherapeut voor honden. Ik ben sinds 2009 aangesloten bij Alpha, de beroepsvereniging voor Gedragstherapeuten.

Iets over mijzelf

Mijn hele leven word ik al omringd door honden. Ik heb zelf lange tijd Gehoorzaamheidscursussen en Behendigheid met mijn eigen Golden Retrievers gedaan en de wens groeide om instructeur te worden.

Hiervoor volgde ik de opleidingen Algemene Vorming (AV) en Omgang Hond (OH) bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding.

AV biedt een fundamentele basiskennis over honden. OH leidt instructeurs op in het vormgeven en uitvoeren van opvoedingscursussen aan hondeneigenaren. Na het behalen van beide diploma’s heb ik bij dezelfde instelling de cursussen Puppy Instructeur, Clickertraining en Motivatie trainingen gedaan. Inmiddels ben ik ruim 17 jaar actief als instructeur gehoorzaamheid bij de KC Roermond-Echt.

De meeste mensen volgen een cursus om gezellig met hun hond te trainen en probleemgedrag te voorkomen. Er is echter ook een groep mensen die werkt aan reeds ontstane problemen. Dat deed mij besluiten om de opleiding voor Kynologisch Gedragstherapeut te gaan volgen, bij kynologisch adviesbureau DogVision. Mijn keuze viel op DogVision omdat het een erkende en gerenomeerde opleiding is. In 2009 heb ik de opleiding met succes afgerond en mag me Kynologisch Gedragstherapeut noemen. Ik ben aangesloten bij Alpha de beroepsvereniging van erkende therapeuten.

Naast mijn studie op “hondengebied” ben ik me in de loop van de tijd steeds meer gaan verdiepen in het gedrag van mensen. Mensen worden immers door mij gecoached om vervolgens hun hond te coachen. Door het volgen van de opleiding Organisatie- en Toegepaste Psychologie is mijn kennis op dit vakgebied enorm vergroot.

Honden gedragstherapeut Hans Schnock

Wat kan ik voor u betekenen?

Heeft u een probleem met uw hond zoals agressief gedrag naar mensen of andere honden, angst of niet alleen kunnen zijn? Wilt u zich misschien verder verdiepen in het gedrag van honden of gehoorzaamheidslessen met uw hond volgen, maar liever (nog) niet in groepsverband? Dan kan ik u hierbij ondersteunen.

Voor diegenen die de ambitie hebben Kynologisch Instructeur te worden, verzorg ik een complete cursus, waarbij behalve het gedrag van honden ook het aspect eigenaar een voorname rol speelt. De opleiding is door de Raad van Beheer erkend en geaccrediteerd.

Ook voor fokkers bied ik verschillende diensten aan zoals puppytesten of het verzorgen van een workshop voor toekomstige puppy eigenaren. Op de volgende pagina’s leest u uitgebreid over mijn aanbod.

Tevens ben ik gecertificeerd lid van APDT (Association of Pet Dog Trainers). Deze organisatie staat garant voor een hondvriendelijke manier van opvoeden en trainen en stelt daarbij hoge eisen aan haar leden.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.