Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Wat is er gebeurd?

De hond is met een nagel ergens achter blijven hangen, waardoor deze breekt of gedeeltelijk of geheel afscheurt. De nagel bloedt hevig, de hond kan kreupel lopen of veelvuldig aan de nagel likken. Dit letsel is vaak bijzonder pijnlijk voor de hond.

Hoe moet ik handelen?

– Probeer de bloeding te stelpen door er een gaasje op te drukken. Wees daarbij voorzichtig, de hond kan u uit pijn bijten!
– Houd het gaasje desgewenst op zijn plaats met een noodverband. Breng voor u een verband aanbrengt eerst wat plukjes watten tussen de tenen en onder de voetkussens aan, omdat er anders pijnlijke drukpunten kunnen ontstaan.
– Ga direct naar de dierenarts voor behandeling en verdere verzorging.
– Beschadigde nagels kunnen snel weer gaan bloeden. Voorkom dat door de hond tijdens het vervoer rustig te houden, zo min mogelijk te laten lopen en indien nodig te dragen.

  
Tip
Controleer regelmatig alle nagels van de hond. Zorg dat deze niet zo lang zijn waardoor de hond makkelijk ergens in of achter kan blijven haken. Met name de nagel van de eerste teen aan de voorpoot van honden verdient de aandacht. Deze nagel raakt de grond niet en slijt daardoor niet zo af als de andere nagels. De dierenarts kan u helpen bij het nagels knippen.
© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.