Tel. 06-27462012
info@bichonfrise.nl

Virussen

Vaccinaties hond

Om je hond te beschermen tegen verschillende ziekten, zoals Parvo, hondenziekte, hondsdolheid en kennelhoest, is het belangrijk je hond tijdig te laten vaccineren. Pups hebben drie entingen nodig, bij 6,9 en 12 weken en volwassen honden krijgen daarna de jaarlijkse herhaling vaccinatie.

Vaccinaties pup

Een pup krijgt zijn eerste vaccinatie wanneer hij/zij nog bij zijn nestje is, namelijk met 6 weken oud. Deze vaccinatie beschermt tegen het Parvo- en hondenziektevirus. Het is belangrijk dat pups deze inenting al met 6 weken krijgen, omdat jonge pups erg gevoelig zijn voor deze virussen. Een infectie met deze virussen loopt voor zo’n klein pupje vaak fataal af. Na 9 weken krijgt de pup zijn/haar tweede vaccinatie. Ditmaal een cocktail tegen het Parvo-virus, de ziekte van Weil, de besmettelijke leverziekte en kennelhoest. Bij 12 weken krijgt de pup nogmaals een vaccinatie, hierna is de pup volledig beschermt tegen alle virale ziektes en kan hij/zij gerust met andere honden spelen.

Vaccinaties volwassen hond

Na de drie vaccinaties voor pups vindt er jaarlijks nog een vaccinatie plaats. Dit omdat de vaccinaties tegen kennelhoest en de ziekte van Weil je hond niet langer dan 12 maanden beschermen. De vaccinatie tegen overige virussen werkt wel langer, tot wel 3 jaar. Daarom krijgt een volwassen hond maar één keer in de drie jaar een grote cocktail.

Vaccinatie tegen hondsdolheid

Naast de bovenstaande vaccinaties voor honden bestaat er ook de vaccinatie tegen hondsdolheid. Deze is verplicht wanneer je met je hond naar het buitenland gaat. Een pup kan deze vaccinatie vanaf 12 weken krijgen en het duurt 3 weken voordat deze vaccinatie geldig is. Met een pup onder de 15 weken kun je dus niet naar het buitenland.

Vaccinatieschema voor honden

Om alles overzichtelijk te houden kun je in het onderstaande vaccinatieschema voor honden terug vinden wanneer je hond ingeënt dient te worden en tegen welke virussen deze inenting dan werkt.

© 2024 Bichon Frisé. All rights reserved.